Проф. Витанов разкри колко войници е руската групировка и колко е ВСУ! И възкликна: Това е странна война!

Свят

Масовата мобилизация в Украйна върви, говори се, че вече украинската армия е 700 000 души с тенденция да достигне 1 000 000. Руснаците нямат и 200 000 и настъпват, а украинците отстъпват. Странна война.

Украинските генерали не крият вече, че жертвите са големи и че се чакат още повече жертви.

1. Разбрахме се вече – войната ще е дълга и ще се развива бавно. Защо? Като следствие от принципана поробването на Хакен е стабилизиран сценарий на бавно изменение на обстановката. Затова. Когато ме питаха в една голяма телевизия колко ще продължи (беше в началото на март) – казах 3 месеца. Значи, в началото на юни ще поговорим защо продължава още. Сега текущата обстановка.

2. Ежедневната проверка на офанзивите и контраофанзивите.

Руската офанзива. Основна цел към момента – Донбас, критерий за успех – превземане на Краматорск. Критерият не е изпълнен. Не се очаква голям котел, но се очакват малки котлета. Аз ви пиша за най-голямото котле:

Котле 1 – Северодонецк – Лисичанск – почти затворено.

Численост на украинската групировка там – 1 дивизия.

Чакат се тежки боеве, особено за Лисичанск.

Започват да се оформят и други котлета. От стратегическа гледна точка, най-важното от тях е при Авдеевка. Не е голямо, но е точно срещу Донецк. И е добре укрепен градът. Руснаците по-скоро ще стигнат до Словянск и Краматорск през Лиман и Светлодарск. Светлодарск го превзеха, Лиман – още не.

Руснаците напредват бавно в Донбас и никой не го отрича.

Капитулацията на полка „Азов“ в Мариупол. Над 2400 човека.

Много. И неприятно от психологична гледна точка.

Украинска контраофанзива. Цел – спиране на руската офанзива в Донбас. Критерий – превземане на Изюм. Критерият не е изпълнен. Котлета няма.

Да поставим обаче още един критерий за успех на тази контраофанзива по отношение на Харковска област. Той е ясен – изтласкване на руската армия от територията на Украйна на територията на Русия. Нали така. Постигнато ли е това? Не.

Има едни селца, които украинската армия трябва да превземе, за да запишем успех за нея. Това са : Казачая Лопань, Цуповка, Терновая и Старица. Гледаме. Не се наблюдава напредък в тази контраофанзива. Целта – да се спре донбаското настъпление на руската армия не е постигната.

Масовата мобилизация в Украйна върви, говори се, че вече украинската армия е 700 000 души с тенденция да достигне 1 000 000. Руснаците нямат и 200 000 и настъпват. Странна война.

Украинските генерали не крият вече, че жертвите са големи и че се чакат още повече жертви. Съветският манталитет на водене на война го има и при двете страни.

Западните оръжейни системи държат украинската армия изправена на крака, но толкоз. Мащабна контраофанзива няма, което показва, че западната военна помощ е недостатъчна.

Руснаците имат преимущество в Донбас. Очакванията са това преимущество да се запази до края на седмицата, че и след това. Украинците спешно трябва да запълнят пропукването на фронтовете в Донбас, защото стратегията на руснаците за малките котлета започва да проработва.

Това, което украинците се опитват да правят при Харков не променя по същество положението. Ситуацията в Донбас продължава да е неприятна за украинската армия. Много кръв ще се лее там докато украинските запасняци се адаптират към обстановката.

3. Пропагандната война. Във воюващите страни ситуацията е стабилна – народите са все още добре хванати в клещите на пропагандата. Този сценарий не се очаква да се промени, въпреки пленяването на 2400 човека при Мариупол. Известно е и как ще върви сценария – дивизия след дивизия ще пращаме на фронта, докато изтласкаме руснаците от Украйна.

При руснаците е по-спокойно. Войната не е на тяхна територия. Тактиката на малките котлета на Дворников започва да сработва. Руската пропаганда на се очаква да има особени проблеми да държи населението в правилно психическо състояние.

У нас – стабилен е сценарий на провалена проукраинска пропаганда. Как да се оправи това – съвети от ОНЯ ЧОВЕК (цитат от ОНЯ ЧОВЕК, ден 11-ти, не е Бисмарк)

… Да бъдеш модерен означава да напълниш нови форми с вечни истини…..

Кратък коментар – горната мисъл обяснява защо модернизмът в България все пропада и защо не успява проукраинската пропаганда. Защото у нас всичко се е юрнало към формата и никой не мисли за съдържанието.

Нови форми, нови форми, но народът не ги разбира. И тъй мислите си, че е модерно, а то е старомодно. Няма единство и борба на противоположноститие – новите форми и вечните истини – няма ефект. Ами няма. Атракторът е набит в неподвижната точка на провал на проукраинската пропаганда и не мърда оттам. Един човек с месеци говореше за аматьорщина, но какво разбира той от пропаганда.

Виждате – подпомагам проукраинските пропагандатори с интелектуално доказано работещи концепции. Та дано вдянат. Ще вдянат ли? Имаме си тест – атракторът трябва да бъде изкаран от басейна на привличане на антиукраинския скептицизъм. Ако да – вдянали са. Ако не – не са вдянали.

И накрая – Бисмарк, разбира се. Четете Бисмарк, юрдечета. Четете и мислете, Той ще ви покаже как да гледате на тази война.

Ето днешния цитат от него

… Руснаците бавно запрягат, но бързо се движат….

Какво иска да ни каже тук Бисмарк? Много просто – ако искаш да спреш руснаците трябва да ги спреш, докато запрягат. Запрегнат ли, работата става много трудна – и пет пъти по-голяма армия да изкараш, въоръжена със западни оръжейни системи, много трудно ще се справиш. Колко струва изтласкването на текущата руска групировка от Украйна при текущите условия?

Простат сметка показва – половин милион убити украински войници, един милион ранени. Много добре запомнете – текущата около 200 000 – на руска групировка при текущите условия (няма ядрено оръжие). Затова украинските генерали настройват народа за много жертви. Само, че за да си позволиш половин милион убити и милион ранени трябва да имаш армия поне от 5 милиона. Ако нямаш, може да се надяваш. Може. Но помнете:

Първото, което умира в една война, е надеждата.

Добре, стига за днес. Предстои да видим какво ще има да става. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *