четвъртък, февруари 29, 2024
Начало > България отблизо > Проф. Витанов: Украинците отстъпват, градовете бавно минават в ръцете на руснаците!

Проф. Витанов: Украинците отстъпват, градовете бавно минават в ръцете на руснаците!

България отблизо

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна и в Израел и Ивицата Газа. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

Маркс с коментари ще го възстановя от утре. Днес – кратък коментар по Кукленото шоу. Гледахте ли, гледате ли цирковете покрай въдушно-капковия Шенген? Огромен успех значи било. Глупости на търкалета. Първо -докато няма сухопътен Шенген – няма нищо. И сега по летищата минавам за 2 минути през автоматичната проверка на паспорта. Оставям ви да ви баламуркат.

Обръщам ви внимание на следното – допълните условия, които ни се поставят. Знаете работната ми хипотеза – управляват ни наведени хорица, чито носове рият земята и са хванати за топките, за да обслужват чужди интереси. Гаврят се с тях като им поставят непрекъснато допълнителни услови за Шенген. Не е луд, който се гаври с другия, луд е който му позволява да прави това.

Аз се уча от нашите партньори от Евросъюза. Допълнителни условия се налагат до дупка значи. Нали така. Щото ще дойде момент, когато същите тия, дето ни налагат допълнителни условия ще се наредят на опашка да цвъркат, да не налагаме например допълнителни условия на Северна Македония. Нали така? И какво си мислите, че ще направят тогава тия, дето са хванати за топките, а носовете им рият земята? Пак ще клекнат, ако са на власт.

Работната хипотеза на Витанов май отива да стане теория. Друго потвърждение – националното предателство с двойното гражданство в конституцията. Имаме значи хванат за топките политик, който е така наведен, че носът му рие земята. Върши национални предателства и обслужва чужди интереси. Как ще избяга от отговорност? Ами взима чуждо гражданство в страна, дето няма да го върнат в България, като го подгонят тук да му търсят отговорност. Законно е вече. И може да си ви продава и предава, колкото си иска.

И така, вече имаме списък с национални предатели. Поименен – тези, които гласуваха това в парламента. И няма къде да бягат – един по един ги питаха, съгласни ли са. Нали така беше? Както ви писах, списъкът си има водач. Същност – тотална некадърност, явление – мазна баничка. Тотално некадърно, а като се яви по телевизията – по мазно от мазна баничка. Та така, какно виждате, работната хипотеза на Витанов си се потвърждава. Следователно – чакаме нови и нови национални предателства и продаване на интересите на народа и страната.

Но стига за това.

Напред към войните.

Войната в Газа. Тук – нищо неочаквано. Израелската армия разрушава Газа и както се очаква е затънала в разрушаването. Палестинците се опитват да оцелеят някак си. Прогнозирах ви дълга война – ето ви я. Прогнозирах ви десетки хиляди жертви. Ето ви ги – вече са над 20 000. Прогнозирах ви разширяване на обхвата на войната – ето ви го.

Вчера виден палестински лидер бе убит при израелско нападение в Ливан. Хуситите се опитват да блокират движението на корабите през Ормузкия пролив. Ако Иран ги понапълни с ракети ще стане весело. Включително и за петролните доставки къмто нас. Та, нещата там няма да свършат скоро. Израел е затънал в гъсто населената Газа.

Знаете, че според мен, израелската армия ще победи. Знаете, че това, което изчислявам, са сценариите какво ще стане след това. Е, гледайте. Аз си мълча. Само казвам на онези, дето носовете им орат земята, а топките им са хванати – внимавайте, ще има засилена миграция. Но какво като им приказвам? Те не само, че са наведени, ами и гащите им са свалени.

А мигрантските групи минават ли минават през България. Я се поразходете покрай бившите ЦУМ и Централна баня, та да видите, за какво иде реч. На 100 метра от Министерски съвет.

Обратно към войната в Газа. Няма да свърши скоро тоя работа там. И доста ядове ще има да се берат с тоя конфликт още дълго време.

Напред към другата война.

Големият пробив? Гледаме усовието за наличие на такъв – превземането на Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 98. Не е превзет. Но какво става? Хайде, малко анализ на текущата ситуация. Да видим какво е състоянието на украинската армия на фронта. То ще ни проясни текущите проблеми и какво да очакваме. Почваме от север на юг. Украинската групировка “Хортица” – някога 50 бригади по линията на фронта от Купянск до Бахмут. Между 200 и 250 000 човека пушечно месо. Това беше някога. След тежкото поражение при Бахмутската месомелачка групировката загуби 30-на бригади и сега наброява 80 до 100 000 човека. Недостатъчно да поддържа такава дълга фронтова линия и закономерно премина в отстъпление.

Вървим на юг. Запорожкият участък на фронта. Големият юруш и украинската групировка “Таврия” – някога – към 45 бригади, тъпкана със западна техника. И тук – към 200 000 човека пушечно месо. Пловината вече са на 2 метра под земята. Беше ви предсказано, че така ще стане – може да броите колко пъти съм ви писал за последствията, когато системата “Таракан” срещне плътни отбранителни линии. Нищо чудно, че и тук руснаците взеха инициативата. На всичко отгоре, превзеха и Мариинка и обкръжават Авдеевка.

А това е най-тежко укрепената украинска линия, насочена срещу Донецк. Това трябваше да бъде украинската база за превземане на милионния Донецк. Нищо такова не стана, сега базата бавно преминава в ръцете на руснаците. Ами после? После следва Курахово и настъпление към Павлоград, Кривой рог и Днепропетровск. Лоша работа за украинската армия.

Още по на юг – гледаме месомелачката, наречена плацдарм на другия бряг на Днепър. Засилваните на плацдарма украински войничета мрат като мухи, руснаците не бързат да я приключват тая месомелачка. Зер, като изтънее южната украинска групировка, се открива пътят към Одеса.

И така, както виждате, ситуацията не е добра за Украйна. Че ще е такава, ви беше предсказано отдавна. Нали помните – към края на 2023 г. ще почне да се чувства недостиг на пушечно месо. Към тази прогноза имаше нещо и за средата на 2024 г- не сте го забравили, нали. Логично е, в Украйна да мобилизират вече куцо и сакато. 500 000 нови мобилизирани трябват.

ПроЗД въпрос – абе, след като украинската армия има такива чудовищни успехи, ЩО трябва да мобилизират нов половин милион човека, а руснаците нищо не мобилизират? ПроЗД въпрос – проЗД отговор – руснаците нищо не мобилизират, щото загубите им са далеч по-малки. Военно-промишленият комплекс на Русия работи денонощно, украинският е в руини и Украйна разчита на западна помощ. Още един проЗД въпрос – И какво чакате да се случи при това положение?

Както виждате, добре е да си правиш сметката навреме. Ако можеш да я правиш, можеш да си построиш и политиката, тъй, че да печели от ситуацията. Но за целта ти трябва мозък и хора, които познават математическата социална динамика. Когато обаче главата ти служи само да ти поддържа устата, че трябва да ядеш, а също и носа, че трябва да оре земята и когато вместо с хора, добре познаващи математическата социална динамика си обкръжен с пинчер-бауцари, които облайват тиранозаври по команда, не ще прокопсаш.

Нали е ясно – като кажа пинчер, имам наум породата пинчер – джудже. Затуй, хвърляй пинчер-бауцарите по телевизията, че нещата в Украйна отиват на зле. Барем да лъжат народа, че всичко е наред. ТЪПО – ви казва авторът на математическата теория на разпространението на новините. Тъпо, ама друго не могат. Това е положението.

Стига толкова по тоз въпрос.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

както видяхте, Ковида не ви развали празниците. Което ви беше прогнозирано дълго време, преди да дойдат самите празници. Какво е настоящото положение?

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 526 дни.

17 месеца са 518 дни. Над 17 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 18 месеца са 539 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 629 дни. 20 месеца са 609 дни. 21 месеца са 640 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Знаете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докам 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая. Такова нещо не се очаква до средата на януари, така , че спокойно. Просто се пазете, доколкото е възможно.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас. А като гледате как въртят броячите и докъде са стигнали, можете да сте сигурни, че един ден ще се появи и Хари Селдън. Може да е след 1000 години, но ще се появи. Развитието на обществото може да се предсказва математически. Нали така. А вече има и математическа теории на разпространението на новините.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *