Дъглас Макгрегър: САЩ поставиха на Украйна „мисия невъзможна“ и тя загива

Свят

„Поставихме на Украйна „мисия невъзможна“ и на практика й наредихме да умре.“ Това написа бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в социалната мрежа „Х“/бивш Туитър/. 

Според него на украинския народ вече му е писнало от нечестния и престъпен режим в Киев.  „В един момент ще видим как това, което се случи в Афганистан, ще се случи в Украйна“, прогнозира Макгрегър.

Припомняме, че в края на войната, паравоенни формирования на афганистанския народ започнаха мащабна офанзива и превзеха цялата страна, а американците бързешком се изтеглиха като видяха, че войната е изгубена, а жертвите от американската армия ще бъдат много неприемливи, ако се опитат отново да превземат цял Афганистан. Същото ще се случи и в Украйна, според Макгрегър.

Всъщност, войната в Украйна е резултат от погрешните политики, започнали през 90-те години на миналия век при администрацията на Клинтън, които затвърдиха съюза на Москва с Пекин, допълва полк. Макгрегър..

Разширяването на НАТО до границите на Русия никога не е било необходимо и стана катастрофално за Европа. Колкото по-дълго продължава войната с Русия, толкова по-вероятно е щетите за украинското общество и нейната армия да бъдат непоправими. Те вече са почти непоправими.

В същото време стратегията на Русия за изтощаване на Украйна и Запада постигна забележителен успех. Путин е човек на риска. Но той се отказа от рискованите военни действия и бързо преориентира руските сили към стратегическа отбрана – мярка за икономия на сили, предназначена да сведе до минимум руските загуби, като същевременно увеличи максимално украинските, докато стане възможно руските сили да се върнат към настъпателни операции. Руската промяна в стратегията даде резултат. Въпреки безпрецедентното вливане на модерно въоръжение, парични средства, чуждестранни бойци и важна разузнавателна информация в украинските сили, проксито на Вашингтон е разбито.

Анализаторът многократно предупреждава за неизбежния колапс на Украйна, подтиквана от Запада да води неравностойна война с Русия. Прокси войната на САЩ срещу Русия превърна Украйна в гробище, написа преди време Макгрегър.

Източник Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *