Проф. Мутафчийски иска да се приложат възможно най-строгите мерки срещу коронавируса!

България отблизо

Към нас се задава една епидемия, която е с невиждана ярост досега в човешката история, каза ген. Мутафчийски на извънреден брифинг в Министерски съвет.

Ще предложа на Министерски съвет да приложи възможно най-твърдите мерки, не бива да се посяга върху това, без което не можем – магазините за хранителни стоки, аптеките. Моля ви не ме питайте за фризьорския салон, защото това ще означава, че не сте разбрали за какво става въпрос, заяви тази вечер на извънреден брифинг шефът на националния кризисен щаб ген. Мутафчийски. Той допълни, че ще работят и бензиностанциите, банките и застрахователните компании.

Днес на централни места в София животът като че ли продължаваше без никакви смущения, каза той. Към нас се задава една епидемия, която е с невиждана ярост досега в човешката история, подчерта проф. Мутафчийски.

„Ние трябва да бъдем изключително отговорни към нас самите, към нашите близки, към нашите родители, към нашите приятели, към нашите колеги.

Предстоят ни времена на изпитания, които не са само икономически, ще се загубят човешки животи, на хора, които обичаме, които са ни отгледали, които са треперели за нас, когато сме били малки, не бива да ги разочароваме в нашето безхаберие“, подчерта той.

„В нашата страна вече има 41 случая на коронавирус инфектирани. Само за последните часове бройката се увеличи на 10 за деня.
Повече от 200 проби са изследвани за денонощието. На практика с 30% увеличихме броя на заболяванията си за един ден.
Цяла Европа налага безпрецедентни мерки, въпреки ясното създание за икономическия ефект за тези мерки. Въпросът е за физическото оцеляване на Европа и на света и то при една особено чувствителна част от населението, а именно възрастните хора.
Слава Богу децата ни са защитени, а ние българите сме чувствителни за децата“, заяви той, цитиран от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *