Путин предупреди: Това лошо нещо ще се случи, ако полски военни влязат в Украйна

Свят

Ако Варшава изпрати войски в Украйна, те няма да напуснат, тъй като Полша иска да си върне земите, които счита исторически за свои. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за журналиста Дмитрий Киселев.

Защото ако, да речем, полски войски влязат на територията на Украйна, за да прикрият украинско-беларуската граница или на други места, за да освободят украински военни контингенти за участие във военните действия на линията на съприкосновение, тогава Мисля, че полските войски никога няма да напуснат Украйна. Ами така ми се струва – каза държавният глава.

Путин обясни, че когато полските войски се окажат в Украйна, поляците ще искат да си върнат тези земи.

Те мечтаят и искат да върнат тези земи, които смятат исторически за свои и които уж са им били отнети от бащата на народите Йосиф Висарионович Сталин и прехвърлени на Украйна. Те, разбира се, ги искат обратно. И ако официални полски части влязат в Украйна, те едва ли ще излязат – смята президентът.

Путин добави, че в такава ситуация и други страни могат да последват примера на поляците. Тези, които смятат, че в резултат на Втората световна война също са загубили някои територии.

Техният пример може да бъде последван от други страни, загубили част от териториите си в резултат на Втората световна война. Мисля, че геополитическите последици за Украйна, дори от гледна точка на запазването на нейната държавност в съвременния й вид, разбира се, ще се проявят в целия си блясък и пълна сила – подчерта Путин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *