Милиардерът Дейвид Сакс: Байдън направи Русия по-силна от всякога и доведе Украйна до демографска смърт

Свят

„Ако прегледате всички изявления на Байдън в началото на войната, ще видите, че всички те се сбъднаха, но с обратен знак. Той каза, че ще отслабим Русия, за да й попречим да води отново такъв тип война. В действителност ние направихме руската армия по-силна. Тя е по-голяма, отколкото беше преди“.

Това казва американският милиардер Девйд Сакс във видео, публикувано в Телеграм.

Според бизнесменът сега Русия произвежда много повече оръжия. „Промишлената база се разширява, а освен това тя вече е изпитана и закалена в битки, особено срещу западните оръжия. Така че Байдън създаде у руснаците много по-страховита армия, отколкото когато започнахме. Междувременно САЩ са изчерпали и изпразнили резервите си.

След това погледнете икономическите изявления на Байдън. Той заяви, че санкциите ще унищожат руската икономика. Всъщност руската икономика расте по-бързо от икономиката на която и да е от страните от Г-7. Страната наистина процъфтява, а санкциите съкрушиха икономиките на европейските ни съюзници.

Политиката, която той провежда, доведе до бумеранг и се сбъдна в обратна посока. А също и хуманитарната ситуация. Той каза, че ще помогнем за облекчаване на страданията на украинците. Всъщност мисля, че това доведе до нашата подкрепа за тази прокси война и до готовността ни да се бием до последния украинец.

Както каза Линдзи Греъм, това са най-добрите пари, които някога сме харчили, използвайки украинците да убиват руснаци. Това доведе до безпрецедентна хуманитарна катастрофа в Украйна, където още около 10 милиона души, предимно жени и деца, напуснаха страната.

Мисля, че поне половин милион души бяха убити или сериозно ранени. А населението на страната е намаляло от около 44 на 28 милиона души. И ако погледнете демографската пирамида, там има между 10 и 12 милиона пенсионери.

Те не могат да работят. Това, което направихме, всъщност води до демографската смърт на тази страна.“

Преди седмица инвеститорът Дейвид Сакс предупреди, че американският президент Джо Байдън ще изпрати американски военни в Украйна, ако бъде преизбран за втори мандат.

„Първоначално Байдън се противопостави на изпращането на F-16, танкове Abrams и ракети с голям обсег в Украйна на основание, че това може да започне Трета световна война. Той вече е изпратил всичко това“, подчерта той в социалната мрежа X.

Според Сакс изпращането на сухопътни войски все още е „единственото табу“, но френският президент Еманюел Макрон наскоро повдигна въпроса за обсъждане. Освен това всеки ден се получава информация, че специалните сили на НАТО вече са на територията на Украйна.

Милиардерът отбеляза, че Байдън не може да изпрати американски войски в Украйна, преди да спечели президентските избори, тъй като „би било твърде непопулярно“ в този предизборен момент.

„Но не се съмнявам, че ако бъде преизбран, той ще изпрати сухопътни войски в Украйна“, каза Сакс.

Дейвид Сакс е предприемач, автор и инвеститор във фирми за интернет технологии. Той e генерален партньор на съоснованият от него „Craft Ventures“, фонд за рисков капитал и е един от водещите на подкаста „All In“.

Автор Дейвид Сакс

Източник: Рыбар Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *