Пълно падение! Коритаров сравни Полфрийман с Левски! И двамата били…убийци

България отблизо

„Трудно ми е да давам оценка дали Джок Полфрийман се е поправил, или не, дали истински се разкайва. Никой не може да каже какво мисли за деянието си. Притеснява ме, че една голяма част от българската „жълто-паветна” интелигенция реши да сложи на своето знаме именно Джок Полфрийман”.

Това коментира в предаването „Неделята на NOVA” журналистът Петър Волгин. „Има един базисен факт – този човек е убиец, той е убил друг човек. Когато си слагаш на знамето един човек, който е убил друг човек, при обстоятелства, за които все още се спори, това говори твърде зле за хората, които го правят”, допълни Волгин. „Всички казват, че има много престъпници осъдени за убийство и по-късно освободени. Според мен цялата драма тук се получи от намесата на хора от неправителствения сектор и ясната обвързаност между съдийския състав, освободил Полфрийман, и неправителствените организации. Това силно дразни българското общество”, коментира журналистът. „Такъв сложен спор не би трябвало да е какъвто и да е предмет на вторични обществени оценки, осъждания, спорове, защото чувството за справедливост е субективна категория”, заяви журналистът Георги Коритаров.  известен с псевдонима си Алберт.

„Правото е наука. Понякога субективното усещане за справедливост се разминава с юридическата норма”, коментира Коритаров. Той освен това сравни Апостола на свободата с Джок Полфрийман. Коритаров направи заключението, „че и ние имаме на герба си образа на един убиец – Левски, който убил едно ратайче за свободата на България“, информира Дарик. Кощунствения паралел Коритаров направи заради реплика на Петър Волгин. Пръв Волгин констатира, че за съжаление, в случая с Полфрийман, убил българския студент Андрей Монов и пуснат от съда предсрочно, НПО-секторът оказал влияние върху съдебната система и закачил на знамето си един убиец.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *