Първан Симеонов издаде как ГЕРБ смята да спечели изборите!

България отблизо

По-възрастните хора повече може да се притеснят и въздържат от гласуването, а електоратът на ГЕРБ е доста консолидиран. Коронавирусът повлиява в негативен план на опозицията. Но дали това ще помогне на Борисов е голям въпрос.

Очакваме около 3 млн. избиратели да излязат. В България не се гласува много“.

Това каза политологът Първан Симеонов в коментар за предстоящите избори.

Според Първан Симеонов, формулата предполага коалиции около ГЕРБ или около БСП. Възможни са и скрити коалиционни формули без ясна отговорност, които обикновено били по вкуса на ДПС, стана ясно от думите му.

„От „Демократична България“ могат да очакват подкрепа от чужбина. Възможно е от чужбина да има солиден резултат и за Слави Трифонов.

ДПС също се появява в Югозападна Европа заради трудовата миграция. Вотът в чужбина в солидна част е и вот от Турция. Официално Анкара много топло се отнася вече към ДПС“, обясни Симеонов.

„Напоследък предпочитаме личности, това се е превърнало в клише. Хората не четат особено програмите. Когато хората търсят бързи решения и изпълнени обещания, то и партиите се ориентират така – „Ще направим“, „Ще изпълним“.

Борисов и до ден днешен е разказвач – това е неговата прословута комуникационна способност, така той се опитва да спечели изборите, внушавайки на хората, че той носи стабилност и просперитет на България“, подчерта Първан Симеонов.

За финал Симеонов призова здравните власти да не прибягват до радикални ескалации на мерките и истерични затваряния, а да действат с разум, съобразно обстановката.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *