Радев: Обществото ни или ще разкъса мрежата, в която мафията го е оплела, или тази мрежа ще задуши държавата

България отблизо

Борбата за върховенството на правото е борба за начина, по който да се развива България, каза президентът Румен Радев на среща с представители на Съюза на съдиите в България. Тя е дълг на всяка отговорна институция, на професионалната юридическа общност и на обществото, заяви още държавният глава.

 

От Съюза на съдиите поставиха редица въпроси, свързани с реформата в системата на правосъдието, начините, по които се определя кадровото развитие на магистратите и ефективното взаимодействие между институциите. Президентът подчерта необходимостта от връщането на общественото внимание върху значението на реформата в българското правосъдие. Той изрази съжаление, че в 49-ото Народно събрание темата е използвана като параван за прокарването на различни спорни промени в Конституцията.

Президентът Радев припомни, че многократно е поставял въпроса за разкриване не само на извършителите на убийството на Божанов, но и на поръчителите и кукловодите, както и на престъпните зависимости между политика и правосъдие, се казва в съобщението. Държавният глава напомни и за думите си, че обществото ни или ще разкъса мрежата, в която мафията го е оплела, или тази мрежа ще задуши държавата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *