Радев пришпори партиите. Край на приказките, ето кога връчва първия мандат и на кого

България отблизо

Президентът Румен Радев започва консултации с парламентарните парии още утре с ГЕРБ-СДС, съобщава „Труд”.

В петък се очаква да бъдат поканени на „Дондуков“ 2  ПП-ДБ и „Възраждане“, а ДПС, БСП и ИТН в понеделник.

 

Консултациите биха могли да приключат още в петък, но тогава ДПС ще отсъстват заради празника Рамазан. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ дори поиска петък да е неработен ден за парламента и предупреди, че цялата парламентарна група на ДПС ще отсъства.

Очаква се Румен Радев да връчи първия проучвателен мандат на ГЕРБ в сряда.

Междувременно работни групи от ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ се събраха за разговори в парламента.

Те обсъждаха параметрите на държавния бюджет, който трябва да бъде внесен за гласуване в пленарна зала до края на април.

 

Сред присъстващите на разговорите бяха Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Делян Добрев, Николай Нанков, Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер, Мартин Димитров и други.

 

Снимки: „Труд“

След разговорите представители на двете най-големи парламентарно представени политически сили – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ дадоха брифинг.

„Постигнахме договореност за спазването на балансирана и разумна финансова политика“, каза Деница Сачева. „Следващото ни действие е среща с Министерство на финансите, за да формулираме по-конкретно политическите решение, които ще предложим“. Оставаме обединени около това, че Еврозоната е наша обща цел, че трябва да има 3% бюджетен дефицит и за оптимизиране на разходите“, добави тя.

Бюджет трябва да бъде внесен от редовно правителство са се разбрали още представителите на двете партии. А също: да няма повишение на данъците.

Затова Радев побърза да даде шанс на партиите за редовно правителство.

Tagged

1 thought on “Радев пришпори партиите. Край на приказките, ето кога връчва първия мандат и на кого

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *