Радев свиква спешно КСНС! Вижте какви са причините и кое поставя България под опасност

България отблизо
Президентът Румен Радев свиква Консултативен съвет за национална сигурност, на който ще бъде обсъден въпросът с евроинтеграцията на региона Западни Балкани. Това се случва непосредствено преди посещението на премиера Кирил Петков в Скопие и поредният опит да се излезе от задънената улица в спора между България и Република Северна Македония.

КСНС ще се проведе на 10 януари (понеделник) в 14 ч. в сградата на Президентството, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

 

Присъединяването на Република Северна Македония и Албания към Европейския съюз бе спряно, след като България взе решение да наложи вето върху преговорната рамка. С това страната ни на практика попречи на един от ключовите приоритети на блока – разширяване на влиянието в региона. Освен това се стигна и до изключително напрежение между София и Скопие и невъзможност да се продължи напред в посока разрешаване на конфликта.

 

Радев свиква КСНС, за да бъде обсъден въпроса, но по-рано работодатели призоваха държавния глава да проведе среща заради енергийната криза и високите цени на газа. Те поискаха свикване в край на декември като настояха и за среща с премиера Кирил Петков.

От „Възраждане“ пък решиха, че президентът свиква КСНС, защото се бил уплашил от техния бунт за зеления сертификат.

Президентът отмина твърденията им без отговор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *