Радев съсече партиите: Лидерите да не идват за мандат при мен, а първо да си отговорят защо прогониха народа от урните и защо никой не им вярва!

България отблизо

Очаквам задълбочен и откровен анализ от участниците в изборите защо изгониха избирателите от урните. Това заяви президентът Румен Радев от Шабла.  

По думите му ниската избирателна активност е знак, че хората не се идентифицират с черния пиар и с посланията на формациите.

 

„Първо е редно участниците в тези избори да коментират резултатите и ниската избирателна активност, но аз очаквам преди това те да направят един много задълбочен и откровен анализ защо изгониха българите от урните, защо се стигна до тази дълбока пропаст между българите и политическите партии.

Защото отказът на мнозинството български граждани да вземат участие на тези избори е ясен показател, че те не се идентифицират с предизборните послания, черния ПР и най-вече с действията и поведението на партиите след изборите, защото хората виждат тези дълбоки противоречия.

В една парламентарна република от политическите партии, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата от тук нататък.

Тяхна е отговорността и те не могат да избягат от нея“, заяви Радев.

Той бе попитан как ще коментира изказвания за евентуален негов бъдещ политически проект:

„Не коментирам паник атаките на кой да е политически лидер. Тук думата има медицината“.

За новите политически играчи 

„Явно провалът на системните политически партии и изхабяването на политически модел тласкат все повече български граждани към наказателен вот и към търсене на някаква алтернатива.

Но нека е ясно, че всяка една нова партия, която прекрачи прага на парламента, тепърва трябва да разкрива и отстоява своите позиции и изобщо своята роля в този парламент.

Свикване на Народното събрание (НС) и консултациите за съставяне на нов кабинет

„Ами… че как да ги свикам? Те едните лидери се скриват във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, а трети хванаха гората!

Чакам ги да се върнат!“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *