Радулов разкри колко полицайки като Симона щъкат в МВР и как се възползват от униформата

България отблизо
Имаше няколко случая в последните години, в които много хубави полицайки участваха в скандални случаи. На „Орлов мост“ една беше участвала в побой, пак беше от Първо районно. В побоя зад колоните също имаше жена. Има доста фрапантни девойки, които обичат да се обличат в униформа и да работят на рискови места. Това коментира пред Нова телевизия независимият депутат, отцепил се от „Има такъв народ“ проф. Николай Радулов.

Относно полицайката Симона Радева каза, че е на най-ниското полицейско ниво: „Там е най-рисковото място за назначаване, защото за да се запълнят щатни бройки, се правят много сериозни компромиси. Провеждат се по-скоро психологически разговори, а не конкурси“.

 

Назначението в случая става с подписа на шефа на СДВР. Обикновено той само подписва заповедта. Според него има много служители като Симона Радева в структурите на Столичната дирекция.

 

По думите му министерството на вътрешните работи е обзето от хора, които искат да пречат на нормалното развитие на нещата и на промяната.

 

„То е фаршировано с хора, които са свързани с бившето управление. Неговото очистване не може да стане за шест месеца или година. Оптималният срок е четири години“, обясни той.

 

Според него Георги Семерджиев се е ползвал от закрила много продължително време.

 

„Няма как, ако не е член на някаква организация, включваща полицаи и прокурори, която се облагодетелства за сметка на нещастието на хората“, обясни проф. Радулов и посочи, че е трудно да се оцени колко голяма е такава група, но според него тя има височайшо покровителство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *