Разкритие: Ето защо се провали първият мандат на ИТН!

България отблизо

Хората на Слави Трифонов продължават да се правят на обидени. Обидени на всички. На партиите, на лидерите им, и дори на суверена. Затова нямало да подкрепят никого. Защото тях никой не ги бил подкрепил.

И Слави Трифонов, и Тошко Йорданов повтарят в несвяст тази мантра, че никой не ги подкрепил, когато предложили техния кабинет. И затова те отказват да подкрепят когото и да било. Но…удобно забравят няколко много важни неща.

Най-напред, ако само една партия не беше подкрепила проектокабинета на ИТН, щяхме да си помислим, че тази партия има зъб на ИТН. Ако не бяха ги подкрепили две партии – пак можеше да намерим някакво извинение за хората на Слави. Но при положение, че нито една партия не подкрепя проекта им за правителство, а Слави и сценаристите продължават да говорят, че всички грешат и само ИТН са прави – това вече не е нормално.

Нещо повече. Сценаристите прекрасно знаят, но мълчат по въпроса защо никоя партия, включително и от така наречените „протестни партии“ не поиска да подкрепи техния проектокабинет.

Тук дори не става въпрос за качествата на предложените кандидат министри и техния премиер Пламен Николов. Макар че ако си припомним проваления проектокабинет на ИТН, ще видим, че например Петър Илиев, кандидатът за вътрешен министър, предложен от хората на Слави, беше с много съмнения за кражба на интелектуален труд на своя колежка. Хората наричат това плагиатство, което е твърдо наказуемо. Освен това беше и почетен консул на бившата офшорна зона Барбадос. Как ще се бори той с прането на пари като е бил консул на офшорна зона?!

Кандидатката за екоминистър на ИТН Силвия Бакърджиева се оказа съпруга на пандизчия. Живомир Бакърджиев е лежал в затвора за участие в престъпна група на крадци.

Кандидатът на ИТН за правосъден министър Момчил Иванов пък, сваля своя студентка в чата. „Понеделник сутрин – на червения килим. Слагай жартиерите и ще видиш.“, пише Иванов. Същият кандидат наричаше хората от ДБ „майкопродавци“.

Кандидатът им за премиер Пламен Николов бе представен с гръмки титли и гръмки думи като много успешен мениджър, а се оказа, че всъщност продава шнорхели и плавници. Това също беше вид лъжа.

Но и това не беше най-важното основание, за да откажат другите партии на ИТН. Има друго, много по-важно основание. И то се крие в императивното изискване на Слави и компания, да получат безусловна подкрепа от партиите, без подписано съглашение какви политики ще изпълнява кабинета. Без никакви претенции от страна на партиите към ИТН. Слави да е цар, а другите да изпълняват неговата височайша воля, която Тошко ще свежда до тях. Спомнете си, че при представянето на своя проектокабинет, хората на шоумена не благоволиха да дадат на Манолова и Дончева дори списък с имената на кандидат министрите си, а само им прожектирали филмче. Подигравка.

Въпросът е защо шоумените повтарят, че уж искат подкрепа от хора и партии, на които открито се подиграват?!

После, сценаристите непрекъснато повтаряха, че ако искат, партиите могат да ги подкрепят, но ИТН си запазва пълна свобода да действа във властта, както намери за добре. Защото според една от мантрите на Слави – подкрепата била като любовта: ако обичаш подкрепяш, ако не – това означава, че няма да получиш подкрепа и от ИТН.

Само че политиката не е нито любов, нито обич. Там се събират хора от различни прослойки и с различни възгледи. И трябва да намерят общи решения, за да живеят хората в страната по-добре.

Да не говорим че, другите партии също имат симпатизанти. Имат и програми, и обещания пред хората, които трябва да изпълняват. И упоритото искане на ИТН всички да ги подкрепят, без да питат в името на какво, беше започнало да намирисва силно. Стигна се чак до мнения като това, че Слави и хората му искат да съборят съществуващата политическа система. Хората говореха, че когато сценаристите дойдат на власт, веднага ще наложат мажоритарното гласуване и ще лишат партиите от държавна субсидия.

А това на практика означава, че в България ще останат само две партии – ГЕРБ и ИТН. Останалите партии ще изчезнат. А тези двете, които останат, ще бъдат поднесени на тепсия на олигарсите. Защото партиите трябва да вземат пари от някъде, за да осъществяват своята дейност. А като няма държавно финансиране, няма от къде да вземат пари, освен от мафиотите, които неприлично бързо забогатяха, и то с гангстерски прийоми.

Тоест, партиите, волю-неволю, трябваше да вземат пари от мутрите. Значи от тези, които уж искахме да изчегъртаме.

Прокрадна се и съмнението, че хората на Слави не са искали да има редовно правителство. Точно обратното. Както казва Татяна Дончева – Слави и сценаристите, в нито един момент не са искали парламентът да излъчи кабинет.

Затова хората започнаха все по-упорито да се питат на кого служат Слави и компания? На народа или на олигархията?

Ясен и отчетлив отговор ще получим малко след предстоящите избори.

Автор Иво Македонски

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *