Слави Трифонов: Народът е виновен за сегашното положение! Няма да подкрепим БСП, защото и те не ни подкрепиха!

България отблизо

„Няма да подкрепим БСП за третия мандат. Ако има избори, то е по-добре те да са заедно с президентските“.

Това заяви Слави Трифонов по време на първото му телевизионно интервю, част от което беше излъчено в емисията на „По света и у нас“.

„Възпитанието го изисква. Ще отида на среща. Но причината да не подкрепим БСП е, че имаме много различия, като различни политически формации. БСП е лява формация, партия на статуквото. БСП и самата Корнелия Нинова заедно с нейния съвет излезе и заяви, че няма да ни подкрепи, а според мен, това с подкрепата е като любовта – и ти подкрепяш, и тебе те подкрепят“, каза Слави.

Суверенът така е решил, че сега парламента изглежда така. Така изглежда в момента българското общество. Необходимо е да има мъдрост, морал, смирение. Така би следвало да изглежда която и да е политическа структура на фона на демокрацията и задълженията.

 

Хората са различни като морал, намерение, действия. Българските политици все още не са адекватни на желанията и потребностите на суверена.

 

Преговаряли сме. Последователен съм и правя това, което съм казал. Човек трябва да си държи на думата. Ние казахме, че с партиите на статуквото няма да правим коалиция. Не може с ГЕРБ, с ДПС. БСП би могла да е компромисна заради поведението й напоследък. Основната подкрепа ни е необходима от т. нар. партии на протеста.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *