Разкриха защо „умните“ западни бомби не могат да действат в Украйна!

Свят

„Умните“ бомби JDAM, произвеждани от Boeing, които Украйна получава от Съединените щати, не действат, поради вероятното влияние на руските средства за електронна борба, съобщава NBC News.

 

„Изтекъл в мрежата документ на Пентагона, класифициран като „секретен“, разглежда защо украинските бомби JDAM не действат напоследък.

В него се предполага, че взривателите на бомбите не са правилно активирани и че може да има проблеми с GPS сигнала, причинени от действията на руските заглушаващи средства.

Напоследък се забелязва и още нещо. Обхватът на заглушаването се разширява, без да има видимо повече устройства за заглушаване, които между другото, трябва да бъдат и доста големи, за да успеят да разширят обхвата на заглушаване. Такива устройства, обаче, не са забелязани нито от украинското разузнаване, нито от американските сателити в Космоса.

Това на практика може да означава, че руския военно-промишлен комплекс е измислил нещо ново, което никой все още не е виждал. Или е пуснал в ход устройства, които не са били използвани досега. И в двата случая това не вещае нищо добро за ВСУ“, се разбира от материала на NBC.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *