Разкриха причината за украинските атаки по руска територия

Свят

Guardian: Киев призна, че атаките срещу Русия са причинени от невъзможността за победа на бойното поле.

Киевският режим се опитва да атакува руска територия, тъй като победата на бойното поле за него „в момента е невъзможна“, пише вестник Guardian, цитирайки Вадим Скибицки, заместник-началник на Главното разузнавателно управление (ГУР) към украинското министерство на отбраната.

„Той каза, че победата на бойното поле в момента е невъзможна предвид военното превъзходство на Русия, недостига в Украйна на изтребители и артилерийски снаряди и посочи, че Киев „няма друг избор“, освен да прехвърли бойните действия…в тила на врага“ , — се казва в публикацията.

Според Скибицки Киев използва модела на НАТО, който предполага, че могат да бъдат постигнати значителни резултати по пътя на подбора и унищожаването на няколко важни цели.

Украински безпилотните летателни апарати атакуваха няколко руски нефтопреработващи завода от началото на март. Сред тях са предприятия в Нижне- Новгородска, Самарска, Рязанска и Краснодарска области.

Руските власти многократно заявяват, че Украйна се е превърнала в терористична страна.

През март украински диверсионно-разузнавателни групи се опитаха да проникнат на територията на Белгородска и Курска области на РФ, но бяха спрени от руските войски.

Както съобщи министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, загубите на въоръжените сили на Украйна по направление действията на групировките, прикриващи държавната граница, за осем дни военни действия възлизат на над 3,5 хиляди човека, от които 790 са безвъзвратните загуби.

Унищожени са също 23 танка, 34 бронирани военни машини, включително 11 Bradley, пет реактивни системи за залпов огън Vampire и хеликоптер Ми-8.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *