Медведев предупреди Брюксел: Внимавайте, да не свършите като Римската империя

Свят

Русия не би искала Европа да свърши като Римската империя. За това предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност и лидер на управляващата в РФ партия „Единна Русия“ Дмитрий Медведев по време на заключителната дискусионна площадка на партията „Бъдещето на Русия“, съобщава Рамблер.

„Русия не е заинтересована Европа да свърши като Римската империя. Работата на европейците е да подредят собствената си къща“, подчерта бившият президент и премиер на РФ.

Рамблер събра основните тези в изказването на Медведев:

Туризъм и отдих

Медведев отбеляза, че понастоящем европейците не желаят да виждат граждани на РФ, затова руснаците трябва да променят направленията на туристическите си пътувания.

„В Африка трябва да се ходи, включително и на почивка. Естествено, да се пътува в Русия, но и в Африка може. Там ни посрещат много добре, мога да потвърдя това по собствени впечатления“, обясни той.

Замяна на американизмите

Медведев призвова единоросите да не се увличат по американизмите, в частност, да употребяват „лозунг“ вместо „слоган“.

Спомена за 90-те години

Русия трябва да помни пътя, по който премина през 90-те години на ХХ век, това е важно от гледна точка на избора за бъдещето на страната, обясни Медведев.

„Най-важното е, че има перскективи. В 90-те години ние не чувствахме, че имаме такива. И тук, обръщам се към всички, трябва още веднъж да отбележа, че сме длъжни да помним потя, по който сме минали. Струва ми се, че това е много важно, особено от гледна точка на избора на бъдещето“, констатира той.

Мечтата за космоса

Дмитрий Медведев разказа още за това, че е мечтал да стане космонавт. Той отбеляза, че не е преминал през специална подготовка, но такава възможност „не е била изключена за никого“.

„Ако можеш да се стегнеш в юмрук, ще успееш да подредиш живота си, своята жизнена програма по такъв начин, че да си достоен за такъв избор, това е възможно. За това съм си мислел, както и за много други неща“, отбеляза още Дмитрий Медведев.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *