Разкриха тайната на Лиляна Павлова! В нея е замесен и…Станишев! Вижте как!

България отблизо
Определянето на водачите на листите за европейските избори би трябвало да стане още в първия месец на 2019 година. Всяка от партиите вече обмисля своите фаворити. Вътрешнопартийните драми и удари под кръста тепърва предстоят, категорични са политиците.

При ГЕРБ основните претенденти са трима, всичките са жени – Мария Габриел, еврокомисар, Ева Майдел, евродепутат и Лиляна Павлова – досегашен евроминистър, съобщава bTV.

 

При БСП – лидерът на ПЕС и бивш председател на партията на социалистите Сергей Станишев не крие амбицията си да води. Срещу него от ръководството на БСП обаче биха могли да изправят бившата му половинка – Елена Йончева.

При патриотите има заложена интрига, от чийто изход зависи дали ще се явят заедно или по отделно. „Атака” вероятно ще настоява водач да е Волен Сидеров, а ВМРО – Ангел Джамбазки.

 

„Повечето ни евродепутати се справят страхотно, само един не иска да бъде номиниран”, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Неофициално се знае, че това е Владимир Уручев. Така в общата бройка се отваря място, което би могло да е за Лиляна Павлова.

 

Ако Павлова не замине към Брюксел, би могла да измести Кристиян Вигенин от мястото –председател на еврокомисията в парламента, спекулират депутати. И допускат, че това може да го мотивира да се пренасочи към европарламента.

 

В БСП въпросът ще се реши на конгреса на партията на 26-и януари, а при патриотите също всичко още е на кантар.

 

Ако брекзит стане факт през март, местата на английските евродепутати ще бъдат преразпределени между другите държави.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *