РАЗКРИ се кой е виновен за аферата с „Олимпик“! Вижте ПОТРЕСАВАЩИТЕ факти!

България отблизо

Шофьорите, които са имали сключена застраховка „Гражданска отговорност“ във фалиралото дружество „Олимпик“, вече ще бъдат глобявани, ако нямат застраховка на пътя.

Това заявиха от МВР, цитирани от dariknews.bg.

А глобите са солени. 250 лева при първо и 800 лева при второ нарушение за физически лица, и съответно 2000 лева и 4000 лева за юридически лица. На всичко отгоре се отнема шофьорската книжка и колата се спира от движение.

Припомняме, че на 14 август застрахователното дружество „Олимпик“ обяви несъстоятелност. И повече от 200 000 български шофьори останаха без застраховки.

По този повод, бившият служител на ГДБОП и ДАНС Росен Миленов обяви, цитиран от frognews.bg, че Борисов е виновен за скандала с „Олимпик“. А президентът Радев направо заяви, цитиран от news.bg, че „тук става дума за абдикиране от отговорност и криза в доверието към държавата“. Сещаме се, че Румен Радев също посочва като виновник за „Олимпик гейт“ премиера Борисов.

Росен Миленов пък, разви аргументите си за вината на премиера, с обяснението, че всяка банкова или застрахователна дейност подлежи на лицензиране. Което, казано с думи прости означава, че Комисията за финансов надзор/КФН/, трябва да провери от всички страни, дадено дружество, което иска лиценз за дейност в България. Особено, ако то е от чужда държава, какъвто е случая със ЗД „Олимпик“. След това дружеството подлежи на специален надзор. Защото държавната Комисия за финансов надзор е назначена, за да пази интересите на българските граждани.

Хората не са следователи и нямат възможност да проверяват всяка банка или застрахователна компания. Затова оторизираният орган КФН, трябва да направи обстойни проверки. За да са сигурни гражданите, че ако едно дружество, или компания, или фирма са допуснати да извършват каквато и да било дейност в България, то те са стабилни и платежоспособни, а не някакви пирамиди.

Твърдението, което се промъква като слух из общественото пространство, че Комисията за финансов надзор не можела да проверява дружеството, защото то било регистрирано в друга държава, е нелепо, твърди Росен Миленов. Но как Комисията за финансов надзор да си свърши работата, след като зад гърба на ЗД „Олимпик“ надничат български олигарси? – задава риторичен въпрос разузнавачът Миленов.

Нещо повече. През 2016 г., с гласовете на ГЕРБ и ДПС, Народното събрание избра сегашния състав на Комисията за финансов надзор. Те поръчват при какви правила да работи КФН. Следователно в Комисията за финансов надзор са само пионките. А истинските кукловоди са в ГЕРБ и ДПС.

Разузнавачът Миленов твърди още, че Борисов носи най-голяма вина за аферата „Олимпик“, защото всички знаят, че без негово разрешение нищо не става в държавата. Един склад да се отвори, се иска разрешението на Борисов. Понеже от много време, именно той разпределя порциите в държавата. И зад неговия гръб се крият всички олигарси, продължава своите разкрития бившият служител на ДАНС Росен Миленов.

Ако продължим нататък ще видим, че аферата „Олимпик“, много прилича на далаверата с ЧЕЗ. Подставеното лице Гинка Върбакова иска да купи ЧЕЗ. А в аферата с „Олимпик“, собственикът на застрахователното дружество е представен като „испански гаражен търговец“.

„Политици и олигарси искаха да купят ЧЕЗ, а не Гинка Върбакова“, разкрива разузнавачът Миленов, цитиран от frognews.bg. А зад „Олимпик“ пак надзъртат дългите уши на депутати и богаташи.

Същото стана и с КТБ. Там изчезнаха едни милиарди. И ужилените вложители на банката бяха обезщетявани с пари от държавния бюджет. При „Олимпик“ изчезнаха милиони, и за обезщетения също ще се бърка в бюджета на държавата.

Въпросът е кой взе парите от КТБ и от „Олимпик“? Разкритията на Миленов показват, че зад тези афери стоят български политици и олигарси. Които пък се крият зад широкия гръб на своя тартор Борисов.

И докато им позволяваме, Борисов и ГЕРБ ще продължават да си въртят далаверите с пари от държавния бюджет. Но нека знаят, че една тирания не може да продължава вечно. Затова твърдим: Народният съд за грабителите на България е много близо.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “РАЗКРИ се кой е виновен за аферата с „Олимпик“! Вижте ПОТРЕСАВАЩИТЕ факти!

  1. Къде бяхте, когато пред влажния поглед на Ралица Агайн, по времето, когато министър- председател беше Сергей Станишев, а министър на финансите Пламен Орешарски фалираха не една, а две застрахователни компании:ЗК“Юпитер“ и ЗК“Европа“?Застрахованите в тях бяха много повече от тези, които имат застрахоки от „Олимпик“. В ЗК“Юпитер“ бяха застраховани около 400 000 човека. Горе- долу толкова бяха и в ЗК „Европа“.Защо тогава си мълчахте?Защо не искахте държавата да признае застрахователните полици?Може би защото не ви пука нито за ЗК“Юпитери“,нито за ЗК“Европа“, нито за „Олимпик“.Жадни сте за власт и се надявате със скандалите, които лицемерно вдигате да излъжите някого.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *