Ревизоро: Някой плаща цялата сметка на площадите, но ще го намерим!

България отблизо

Цялата сметка – това, което се случва по площадите, някой я плаща, някой, който стои отзад. Въпрос на време е да разберем кой.

Това обяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро пред БНТ.

Димитров изтъкна, че е поел ангажимент към този премиер и към тази коалиция да помага.

„Не ми е детска мечта да съм министър. Не е самоцел, да му е честито на следващия. Докато съм на поста, ще се грижа за всички – и за тези, които ме подкрепят, и за тези, които протестират. Ако следващите избори са след два месеца и на протестиращите не им харесва резултата, какво правим. Хората искат държавата да функционира“, заяви екоминистърът.

Ревизоро коментира и темата с Рилските езера. „До Рилските езера по проект трябва да се изгради пътека. Качили са горе багер, за да им е по-лесно. Багерът е престоял около два часа на пътеката. По случая тече прокурорска проверка. Ще бъде изграден и информационен център с база на планински спасители“, обясни той.

По думите му никъде в България не се горят опасни отпадъци.

Той подчерта, че е притеснително състоянието на някои язовири по морето. Ако догодина няма вода по Черноморието, кризата с коронавируса тази година ще е като детска игра за туризма. Язовир „Порой“ и язовир „Ахелой“ трябва светкавично да се ремонтират. За целта са нужни 50-60 млн. лева, каза Димитров.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *