Румен Петков: Папата идва да освещава апартаменти в България

България отблизо

„Всеки един кандидат за евродепутат на ГЕРБ- за чистач, за съветник, за евродепутат, трябва да е наясно, че се е качил в асансьора на Цветанов. На челата им пише: Аз съм носител на Цветановщината”.

С тези думи днес в Бургас лидерът на АБВ Румен Петков коментира амбициозната заявка, която отправи вчера от Поморие Цветан Цветанов за поне осем евродепутати от ГЕРБ в европарламента. „Асансьорът на Цветанов ще ги свали наполовина”, отбеляза Петков и пред журналисти разказа най-актуалния виц по темата „Апартамент гейт”: „Папата щял да идва в България да освещава апартаменти. Предупредил колегите от НСО, че има фобия от асансьори, така че да внимават къде го водят”.

Следващата седмица АБВ ще представи и своята листа за евроизборите. Партията ще се яви в коалиция с още шест политически формации, като основни акценти в програмата им ще е борбата с демографската катастрофа, развитие на българската икономика, битката срещу двойните стандарти и премахване на санкциите срещу Русия. Големият отсъстващ в „Коалиция да България” е БСП. „Направихме неколкократни опити за сформирането на широка лявоцентристка коалиция. И то без всякакви условия. Нито аз, нито Първанов, нито Калфин, имаме претенции за участие в каквито и да е листи”, подчерта Румен Петков и допълни: „Защо ръководството на БСП предпочита самотата, ми е трудно да оценя”.

Номинация в листата за европарламент има и лидерът на АБВ в Бургас Антон Коджабашев. „Това е знак на уважение и към него лично, но и към българския спорт. Защото това е човек с авторитет, а присъствието му ще е хубаво не само за АБВ, но и за еврокампанията въобще”, каза Румен Петков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *