Румен Радев към Борисов: Категоричен съм, че с държавни пари не трябва да се прави кампания! А някои използват парите на народа!

България отблизо

Аз съм равноотдалечен от всички партии, но не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти след церемонията по поставяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин по повод 74 години от края на Втората световна война.   Радев коментира думите на премиера Борисов, който в телевизионно интервю заяви, че очаква президентът да е равно отдалечен от всички партии. „Аз съм равноотдалечен от всички партии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока. По-скоро аз не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет. Както виждате обвиненията към мен са абсолютно несъстоятелни. Цитираният Иво Христов първо напусна президентството и тогава започна да води предизборна кампания, така че нека се поучат и другите“, коментира Радев.

Във връзка с това, че двама от кабинета му – Елена Йончева и Иво Христов сега са част от листата на БСП за България за европейските избори държавният глава заяви. „Президентството не е феодална институция, всеки е свободен да взема решение. Направете си една справка колко съветници и секретари на предишни президенти още по време на мандатите на тези президенти какви постове после са заемали. Така че това е нещо нормално.

И г-жа Йончева напусна Президентството в желанието си да се кандидатира за народен представител. Моите условия са ясни – напуска се Президентството и всеки е способен да се кандидатира за каквото си поиска. Така че тези упреци са абсолютно несъстоятелни, добави той.   Държавният глава каза още, че опитите скандалите да бъдат заглушени с всякакви други мероприятия няма да сполучат, понеже хората вече очакват разнищване на тези скандали и реални действия и противодействие на корупцията.

Tagged

3 thoughts on “Румен Радев към Борисов: Категоричен съм, че с държавни пари не трябва да се прави кампания! А някои използват парите на народа!

  1. Хубаво, ама това са само приказки… отлетели някъде… И НИЩО!

  2. А какво да направи, като по Конституция няма никакви права?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *