ДЕНЯТ НА ВЕЛИКАТА ПОБЕДА!

Свят

Днес е велик празник, денят, в който армиите на Съветския съюз победиха колективния Запад и неговата зловеща измислица – хитлерофашизма.

Днес сърпът и чукът, издигнати високо на знамената на Червената армия победиха бароните от поредния западен кръстоносен поход срещу Русия и славянските народи.

На 9 май 1945 г. е подписан Актът за безусловната капитулация на фашистка Германия, с който завършва Великата отечествена война. За първи път официалното празнуване на Денят на победата е установено с указ на Президиума на Върховния Съвет на СССР от 8 май 1945 г.

На 9 май, точно преди 74 години, приключват последните боеве и се слага край на най-страшната война в историята на Русия, на Европа и на цялото човечество.

И тази година, по традиция, в Русия ще отбележат подобаващо този ден, който ознаменува свободата на Русия, на Европа и на цялото човечество. Всъщност, подготовката за парада на Победата тази година стартира преди няколко месеца и сега вече е пред своя край в очакване на този велик за Русия и цяла Европа ден. Освен в Москва, военни паради ще има в още 17 градове на територията на Руската Федерация.

Западът обаче не иска да празнува този ден и измисли някакъв ден на Европа. Нека им напомним, че ако не беше Денят на победата, нямаше да има никакъв ден на Европа. Сега Западът твърди, че денят на Европа уж бил празник на мира. Но за какъв празник на мира можем да говорим, когато войските на западния блок НАТО, начело със САЩ отново са обградили в огнен кръг границите на Русия. На държавата, която даде почти 40 милиона свидни жертви, войници и мирно население, за да унищожи „Зеленото чудовище“ на фашизма.

Така че денят на Европа е поредното лицемерие, фалш и лъжа. За да се отклони вниманието на хората от истинските победители и истинските жертви на Великата отечествена война на Русия и съветските народи.

Западът се гневи още, защото в големият Парада на Победата на Червения площад, който ще започне в 10 часа московско време, което съвпада с българското време, Русия отново ще покаже своята невероятна мощ. По Червения площад и тази година ще преминат в тържествен марш 14 хиляди войници и офицери от различни военни подразделения. Зрителите ще видят над 180 вида наземна военна техника и 74 вида авиационна техника.

Затова с право, Руската федерация показва, че парадът не е само празник или гледка, а и възможност на живо да разкрият на света още щрихи от невероятната мощ на руската армия. И нека Западът добре да размисли преди отново да се осмели да прекрачи свещените граници на Русия. Защото това наистина ще бъде тяхната последна и фатална грешка.

И България ще празнува достойно този общ с Русия Ден на победата. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин в столицата по повод 74 години от края на Втората световна война. Събитието, на което ще присъстват български ветерани и представители на военно-патриотични съюзи и организации, ще започне от 9.00 часа.

В над 50 български града ще премине шествието на Безсмъртния полк, което ще тръгне от паметника на Незнайния войн и ще стигне до паметника на Съветската армия. Защото България знае и помни кой я освободи за втори път от игото на капитализма. И кой положи основите на мощна, просперираща и социалистическа България, в която хората живееха свободно и щастливо. Защото българският народ, за разлика от българската буржоазия, отново е заедно със своите руски братя, рамо до рамо с тях, както по време на Руско-турската освободителна война и Великата отечествена война.

И така ще бъде Завинаги! Докато има и един българин, който помни истинската история на България, Русия и Европа.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ! Борбата продължава! Докато не си върнем отново нашата България, в която няма да има глад, мизерия и отчаяние. Докато не си върнем България, в който ще има съзидателен труд за новото бъдеще на родината ни.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *