Румен Радев на живо от Пловдив. Партийният егоизъм ерозира държавата. Трябва да се обединим! /ВИДЕО/

България отблизо

 

Няма да припомням славното минало, с което всички се гордеем, но ще кажа няколко думи за настоящето.

Истинският ключ към успеха е единението. Политическите егоизми – лични, класови и партийни – ерозират устоите на нацията, защото етиката е в основата на успеха и провала на всяко общество. Това каза президентът Румен Радев по повод 137-та годишнина от Съединението на България.

„Скъпите ресурси, миграцията и климатичните промени са стихиите, които изпитваме на гърба с Навръх Съединението нека си спомним, че само единни сме оцелявали и побеждавали“, добави той.

„Първо – най-важният резултат от тези избори трябва да бъде България да има работещ парламент и устойчиво работещо правителство, които да продължат политиката в защита на българските граждани и бизнеса в условия на криза. Трябва и да предприемат решителните реформи с дългосрочен хоризонт, които всички очакваме“, заяви Радев.

„Силно се надявам партиите да са си извлекли поуки и в тази кампания да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставяне на правителство.

Краткият живот на последните парламенти и на последното правителство са ясен показател до къде може да ни доведе чертаенето на непрекъснати червени линии, негативните кампании и отказа от диалог.

Надявам се партиите да водят кампания с поглед към бъдещето и интересите на обществото.

Но засега това не се случва!

България се нуждае ново обединение!

На тържествената церемония в Пловдив присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *