Лъсна още една голяма газова измама на Петков!

България отблизо

България може да получи допълнителни доставки на азерски газ най-рано през 2025 година. Това става ясно от изказване на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов при среща в Баку с ресорния министър на Азербайджан Парвиз Шахбазов, цитирано от пресцентъра на министерството.

 

Според Стоянов обаче още от сега трябва да се положат основите за „истинска диверсификация“. Той е поканил Шахбазов да посети София още следващия месец.

Никола Стоянов е начело на делегация, включващи български компании, за участие в международно изложение на отбранителната индустрия в Азербайджан.

БЛИЦ припомня, че бившият премиер Кирил Петков се срещна с президента на Азербайджан Илхам Алиев в края на юли и обсъди с него възможността България да получава допълнителни доставки на азерски газ.

Тогава Петков обяви, че Азербайджан може да достави на България допълнително между 500 млн. и 1 млрд. куб. м природен газ годишно. 

Още тогава, депутатът от ДПС Рамадан Аталай изрази песимизъм спрямо неговите думи, и обърна внимание, че в делегацията не са били включени нито представители на „Булгаргаз“, нито на „Булгартансгаз“.

„В делегацията са били само той, Лена Бориславова, енергийният министър в оставка Александър Николов и съветничката Весела Чернева. Ако това са хората, които ще докарат газ…“, каза тогава Аталай.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *