Румен Радев попари мераците на Борисов! Нова кофа студена вода се изля върху главата на премиера! Виж само тук:

България отблизо

Президентът Румен Радев отказа да се среща с министри от кабинета, които  да се отчитат за дейността си пред него.

Това заяви  главният секретар на държавния глава Димитър Стоянов по  „Дарик“.

Провокацията на Борисов към президента, че ще му праща министрите си на отчет и така в управлението ще има прозрачност, не успя.

От  „Дондуков 2“ категорично отказаха да играят ролята на посредник, а според плана на премиера и на съучастник в управлението на държавата. Двама министри вече пратили писма да искат час за отчет, но получили отказ.

Писмата са по заръка на  министър-председателя към министрите да тичат и да докладват за работата си на президента, тъй като той призова работата на висшите държавни чиновници и сделките, които се подписват  да излезе на светло.

Явно, че управляващите не мога да приемат критика, обясни Стоянов. Това, което казва президентът, е свързано с действителността в България, а отговорите, които получаваме, доста често се разминават с тази нелицеприятна действителност.

На всеки призив на президента държавата да заработи нормално и прозрачно, ГЕРБ отговарят с неадекватни действия.  Престрелката между институциите, за която всички говорят, е  повече от отсрещната сграда, отколкото президентството“. Г-н Радев иска прозрачност.

Г-н Борисов я разбира, или се прави, че я разбира, като опашка от министри с документи в ръка, които идват да се отчетат. Какви документи носят, никой не знае.

Контролът над министрите трябва да бъде упражняван от Министерски съвет и от Народното събрание. Президентът няма такива функции, нито пък може да си ги присвои“, заяви  Стоянов и подчерта, че  такива обяснителни срещи между президента и министрите няма да има, защото са нелепи.

Нелепо е и предложението на премиера.

„Ако трябва да се дава отчет къде и какво е постигнато, какви резултати или какви проблеми има в даден сектор, този отчет трябва да бъде даден на парламентарния контрол“, допълни той.   Дали има задкулисие в управлението на строителната площадка на страната, трябва да го каже съдебната система.  Факт е, че  има и светла, има и тъмна част. Това е доказано от хиляди обвинения, твърдения, разкази на потърпевши,  изчезнали по схеми пари, неусвоени правилно евросредства, печелене на обществени поръчки от едни и същи фирми,  без реална конкуренция, усвояване  на финансови средства не по легитимния начин, корупционни схеми, каза още Димитър Стоянов.

Президентът обаче  само може да констатира това, но не и да се намеси пряко.

Ако ще пращат министрите при него на отчет, значи че МС и НС не си вършат работата.

И министър-председателят не си я върши.

Всъщност Димитър Стоянов каза това, което цял народ очаква да чуе.

Страната ни е пропита от корупция, а Борисов иска да превърне президента в съучастник, а след това и във виновник за политическата ни алчна реалност.

Само че пред Радев банкянски номера не минават.

Този също не мина.

А премиерът си вкара поредния автогол.

Вече престанахме да ги броим колко са!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Румен Радев попари мераците на Борисов! Нова кофа студена вода се изля върху главата на премиера! Виж само тук:

  1. Крайно време е да разберат, че на среща им не стои лукова глава, каквато са свикнали да въртят на малкия си пръст преди него!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *