Румен Радев скастри правителството: Политиката, която водите е неразбираема!

България отблизо

Президентът Румен Радев коментира пред медиите обявеното вчера поскъпване на газа за май с близо 14%. Според него ценовата политика, която води „Булгаргаз“, е неразбираема. 

„Тя е извън икономическата и управленската логика. Да обявяваме прогнозни цени за юни и за юли, а чак в средата на май да става ясно каква е цената за месец май. Бизнесът и потребителите искат да има предвидимост. Надявам се тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще, а по-ниските цени да бъдат дългосрочна политика“, уточни Радев.

„Важни са устойчивите решения, изключително важно е и да има предвидимост в тази криза“, допълни той.

Президентът не уточни дали е информиран за конкретните параметри на договорката за внос на газ от САЩ, но изтъкна, че в тази ситуация най-важно е правителството да информира гражданите и бизнеса, за да може да има предвидимост.

Единствено от правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалира в политическа. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали ще има предсрочни избори.

По повод протеста на превозвачите, държавният глава каза, че кризите, в които се намира страната са тежки, но най-важно е да не се допуска криза на доверие.

„Защото никое правителство не може да извади страната от тежки кризи при дефицит на доверие. Тези протести означават, че този дефицит се задълбочава и единственото устойчиво решение е да има диалог – открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и да се отстояват мненията на всички страни“, категоричен бе Румен Радев.

Според него, дали ще има криза на доверие зависи от отношението на хората и от това дали още хора ще се включат в тези протести.

„Това е индикаторът, но най-важното е българите как се чувства“, каза още Радев.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.