Русия държи на къс повод САЩ: Янките СНЕМАТ санкциите от Русия, за да си купят…Вижте какво! Няма да повярвате!

Свят

Вашингтон продължава подготовката за посещението на Генералния директор на руската държавна компания „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин в САЩ, без да обръща внимание на вялите критики на няколко щатски конгресмени.

Това заяви прес-секретарят на Националното управление на САЩ по аеронавтика и изследване на космическото пространство Меган Пауърс, цитирана от вестник „Politiko“ и РИА Новости.

„Отношенията на САЩ и Русия в сферата на космическите изследвания датират чак от далечната 1970 г.“, посочи прес-секретарят, като напомни, че през месец октомври директорът на НАСА Джим Брайденстайн посети Русия и участва в подготовката за изпращане в Космоса, на новия екипаж на Международната космическа станция.

Преди няколко седмици, директорът на НАСА Джим Брайденстайн  съобщи от своя страна, че Вашингтон иска временно да отмени санкциите срещу Генералния директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин, за да може той да посети САЩ и да обсъди с НАСА важни въпроси от по-нататъшното сътрудничество.

Няколко конгресмени, както от средите на републиканците, така и от средите на демократите подложиха на критика тези планове, заявявайки, че те правят санкциите на САЩ срещу Русия съвсем безсмислени.

Въпреки че е в санкционен списък от 2014 г., Дмитрий Рогозин ще посети САЩ през втората половина на февруари. Той има намерение да се запознае с производството на предприятията Boeing, а също така да се срещне с председателя на космическата компания „SpaceX“ Илон Мъск.

Освен това, Генералният директор на „Роскосмос“ планира да обсъди новите договори за продажба на руски ракетни двигатели, които са единствената възможност на американските космически ракети „Протон“ да полетят в Космоса.

Дмитрий Рогозин заяви още, цитиран от РИА Новости, че САЩ ще продължат да купуват руски ракетни двигатели за своите космически ракети. И то много по-дълго време отколкото дори самите американци са предполагали.

САЩ купуват руските ракетни двигатели РД-180 за ракетите-носители „Атлас V“ и РД-181 за ракетите от клас „Антарес“.

Ето ви официално потвърждение на факта, че „високотехнологичните“ американци не ги бива да си направят двигатели за собствените си космически ракети. Иначе те могат да правят много хубави котлони, самобръсначки и принадлежности за градината. Но за това не се изискват някакви високи технологии. Още повече, такива неща могат да правят и руснаците.

По всичко изглежда и, че „големият изследовател“ Илон Мъск също ще моли Рогозин за помощ. По простата причина, че самият той не може да изведе на орбита нито един от своите „помпозни“ „космически“ кораби.

И в крайна сметка се оказва, че високомерните американци, които имат претенциите да владеят целия свят, винаги опират до помощта на руснаците. И то за най-важните неща от развитието на една държава. Защото без самостоятелно, независимо от другите държави, присъствие в Космоса, янките ще бъдат безпомощни като пеленачета, пред могъществото на руския технологичен и военен гений.

И приказките им за „мълниеносен“, „изпреварващ“ и какъвто още там си измислят, ядрен удар срещу Руската федерация са лишени от всякакъв смисъл. Понеже янките няма как да предвидят откъде ще се появят ответните руски ядрени ракети, които ще поразят от близкия Космос територията на САЩ, така че никой няма да може да се спаси. Дори в дълбоките бетонни бункери.

Защото при такъв ядрен удар, територията на Щатите със сигурност ще се окаже под водите на океана. Така че янките да спрат да дразнят Русия. Да целуват ръка на Владимир Путин и да се споразумяват за нов световен ред.

Понеже иначе, лошо им се пише.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Русия държи на къс повод САЩ: Янките СНЕМАТ санкциите от Русия, за да си купят…Вижте какво! Няма да повярвате!

  1. Финалът на статията е преигран, но иначе всичко е тъка. Има още нещо: 2020 г. се планира да има американски заместител на РД 180/1, дядо на 35 години!

  2. Русофобчо, да си русофил е признак на благодарност към братята освободители за хилядите жертви, за да сме на картата и да имаме национална идентичност! Виж, русофобията е признак на празен и дрогиран мозък!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *