РУСИЯ нанася нов МОЩЕН удар на САЩ! Ето НЕВЕРОЯТНИЯТ отговор на славянската СВРЪХСИЛА!

Свят

Съединените щати надцениха много своите възможности. Без да се замислят особено, те се втурнаха в нова санкционна война, едновременно срещу Русия, Китай, Иран, Турция и отчасти Индия.

А когато останеш сам срещу всички, винаги губиш.

Затова янките започнаха да губят позорно по всички фронтове. А Русия вместо да мисли за американските санкции, сега се готви да нанесе нов, мощен удар по бившия хегемон.

Сенаторът от Съвета на руската федерация Игор Морозов, заяви по повод новите американски санкции срещу Русия, че именно сега е най-подходящият момент, РФ да се откаже от долара и да премине към разплащане с национални валути.

Политикът подчерта, цитиран от politpuzzle.ru, че Руската федерация е длъжна да отговори твърдо и категорично на агресивните действия от страна на Вашингтон. Морозов припомни, че точно въпросът за отказ от долара, се е обсъждал на последната среща на лидерите на страните, които членуват в БРИКС.

Парламентаристът допълни, че отказът от долара е принципно важен не толкова за Русия, колкото за международната общност, на която САЩ налагат търговска и санкционна война. Която сигурно ще завърши с колонизирането на повечето държави по света.

По неговите думи, в БРИКС вече е формиран цял набор от резервни валути, които могат да заменят долара и да покажат на САЩ, че тяхната валута не е нито единствена, нито незаменима.

Известният руски икономист Михаил Хазин е на същото мнение. Той смята, че новите санкции, които Белият дом се готви да въведе срещу Русия, са добър повод, Москва да се откаже от натрапената й през 90-те години на миналия век, икономическа система, основана на долара.

Главният удар срещу икономиката на Руската федерация, според аналитиците на банка „Барклай“, трябваше да станат ограниченията за чуждо финансиране на руския държавен дълг и блокирането на финансовите операции между руските и американски банки.

В коментар на този „главен американски удар“, Михаил Хазин подчерта, че забраната за преводи на долари между САЩ и руските държавни банки няма да доведе до крах на руската икономика. Преди всичко руският държавен дълг е много малък и блокировката на доларовите транзакции към него няма да повлияят на руската финансова система. Ако малко по-рано, изключването на РФ от доларовата система би се превърнало в катастрофа, то сега, твърди известният икономист, Русия има достатъчно регионални финансови системи вътре в страната и извън нея, които неутрализират напълно новите санкционни напъни на САЩ.

Нещо повече. Михаил Хазин смята, че РФ трябва да се откаже напълно от доларовата система. И да превърне час по-скоро рублата в инвестиционна валута, чрез която да инвестира в своята национална икономика.

Така, постепенният отказ на Русия от долара, ще се превърне в кошмар за Съединените щати. Не само защото това ще бъде осезаем удар върху Вашингтон. Но най-вече, заради това, че много други страни, ще последват руският пример. А Русия само ще помага на тези страни да се отърват от доларовата си зависимост.

Ето защо, самият факт, че най-мощната ядрена държава в света се отказва от долара и ще помага на другите страни също да се откажат, се превръща в ужасна заплаха за САЩ. И срещу тази заплаха, янките няма какво да противопоставят.

И ако разплащането в долари изчезне, американската икономика ще рухне като картонена кутия.

Това е новата беда, която янките сами си докараха у дома. Поради простата причина, че винаги са се смятали за по-умни и по-могъщи от всички други държави. Но не са! И колкото по-бързо го разберат, толкова по-добре за тях.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “РУСИЯ нанася нов МОЩЕН удар на САЩ! Ето НЕВЕРОЯТНИЯТ отговор на славянската СВРЪХСИЛА!

  1. Новите долари ще бъдат с покритие от …лепило за тапети. Да не забравяме, че Кадафи беше убит, защото прие решение да изведе Либия от международната банкова система и неговият пример искаха са последват още 12 арабски страни.

  2. Браво на братушките! писна ми да гледам и слушам, и да чета от години за американски империализъм, който иска да подчини света в свой интерес. достатъчните са примерите за войните в Ирак и Сирия, последствията от убийството на Моамар Кадафи, събитията в Тунис и Египет и всичкото това идиотско унищожение на хора с въоръжаването на ИДИЛ, убийството на невенни хора, разрушаване на градове и исторически паметници само да задоволи икономическите интереси на САЩ. Освен петрола те си пласират и оръжията. Те могат, а ние – не

  3. След,като прочетох този коментар се сещам за едни позабравени факти от историята.По принцип федералният резерв е частна организация.В началото на 60-те години на миналия век братята Кенеди са направили опит да го национализират.Това става основна причина да бъдат ликвидирани.Няма да сбъркаме,ако кажем,че Федералният резерв до момента оказва една репресираща функция върху валутите и икономиките на страните от цял свят.Всичко обаче си има начало и край.Подобна е тенденцията и с ООН.Една трета от нейния бюджет се дава от САЩ.Съответно служи на САЩ.Изключителни симпатии предизвиква отскорошният президент на Филипините,Дутерте.Той направи предложение да се създаде нова организация с център в Пекин,която да наблюдава и координира правата на гражданите в Тихоокеанския басейн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *