САЩ отправиха ЗЛОВЕЩА ЗАПЛАХА към Русия! Действията на янките водят към УЖАСЕН сценарий!

Свят

В света все по-отчетливо се чува грохотът на приближаващата голяма война. И ако перифразираме Христо Ботев, ще кажем, че „…Бесните щатски кучета на войната не може никой укроти!“ С изключение на Русия.

Поредната световна война може да започне във всеки регион, който на янките им хрумне да обявят за зона на „националните си интереси“. Това може да стане в Украйна, където редовната украинска армия избива хората в Донбас.

Може да стане и в Близкия Изток, защото там пък се сблъскват интересите на много държави. Разбира се на първо място е конфликтът, който американците започнаха с Русия, след като руските Въздушно-космически сили заедно с правителствената сирийска армия разбиха и прогониха джихадистките пълчища от територията на суверенна Сирия.

Янките не могат да се поберат в кожата си, понеже за пореден път, Русия разбива на пух и прах техните планове за световно господство. Затова, ако искат да получат мечтаното световно господство, Щатите трябва да победят Русия.

А вместо това, става точно обратното. Русия непрекъснато побеждава американците. И то в региони като Близкия Изток, където САЩ отдавна се чувстват безспорни фаворити.

Ако съюзници на Вашингтон в размирния близкоизточен регион са Израел и Саудитска Арабия, то Москва се опира на Иран, с когото отдавна имат общи интереси. И не само в Сирия.

В тази обстановка, всеки може да запали фитила на Третата световна война. А най-лесно ще бъде това за президента Доналд Тръмп. Ние отдавна знаем, че Тръмп често излиза с остри изявления по адрес на ислямската република. Точно така, както се нахвърляше с обвинения и заплахи по адрес на КНДР.

И понеже за никого не е тайна, че Москва и Техеран са в много близки взаимоотношения, не може да има съмнения, че заплахите срещу Иран, са всъщност заплахи най-вече срещу Русия.

Точно затова, напоследък влиятелните американски медии непрекъснато говорят за приближаващия конфликт на САЩ с Иран. Например телевизионният канал ABC News излъчи репортаж преди няколко дни, в който се казва направо, че ударът по ислямската република може да бъде нанесен още този месец.

По всяка вероятност, в бъдещия удар ще се включат още Великобритания и Австралия. Които също ще атакуват определени цели на територията на Иран. Включително и обекти от ядрената програма на персите.

Техеран също има готов план в случай на американска агресия. Иранците заплашват САЩ да затворят транзита на нефт през Ормузкия пролив. А това е сериозна заплаха, защото стражите от Корпуса на Ислямската революция не се шегуват. Никога.

Много масло в огъня налива периодично и самият американски президент. Верен на своя ексцентричен маниер, той хвърля заплахи наляво и надясно, без да се интересува кой знае колко за последствията. По простата причина, че неговата задача е да разплиска водата. Да създаде условия за буря.

Затова тези дни, той написа в Туитър, че ако Иран не промени своята политика „ще страда от последствия“. Лидерът на Иран не му остана длъжен и призова стопанина на Белия дом „да не си играе с огъня“.

Опасното в непредсказуемите действия на американския президент, е фактът, че в един американо-ирански конфликт, с голяма степен на вероятност ще бъде въвлечена и Русия. Понеже Москва и Техеран заедно се биха с джихадистите в Сирия. И това ги направи още по-тесни съюзници. А техният съюз всеки момент може да изтласка американците от територията на Сирия.

Затова, заплахите на Тръмп срещу Иран, са насочени не толкова към самите перси, колкото към разрушаване на съюза им с Русия. Понеже янките нямат никакъв друг шанс да се закрепят в Сирия, освен да разбият съюзническите действия на Москва и Техеран.

Ето защо „посланието“ на Тръмп е насочено именно към Руската федерация. Индиректно, той призовава Русия или да се откаже от сътрудничество с Иран, или да изпита върху себе си последствията от влошената обстановка в региона.

Ако Русия откаже да подкрепя ислямската република, в момент, когато САЩ се нахвърлят без никаква причина върху Техеран, то Москва ще загуби своя главен съюзник в региона. Точно към такъв развой на събитията са насочени заплахите на Тръмп. Защото САЩ искат да разрушат този съюз между Русия и Иран, заради който в крайна сметка, РФ победи толкова бързо в Сирия.

От друга страна, ако Русия подкрепи Иран срещу САЩ, това може да предизвика Трета световна. Тръмп разчита, че Владимир Путин ще се уплаши от призрака на нова световна война и няма да подкрепи Иран.

Но не е познал. Защото руският президент никога не изоставя приятелите, които са му помогнали. Няма да изостави и Иран на милостта на янките.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “САЩ отправиха ЗЛОВЕЩА ЗАПЛАХА към Русия! Действията на янките водят към УЖАСЕН сценарий!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *