Русия нанесе мълниеносен удар на полската върхушка: Тази страна превъртя, иначе не може да се каже!

Свят

Руският посланик в Полша Сергей Андреев бе извикан в местното външно министерство за беседа с ръководителя на така наречения „Източен департамент“, след като руският президент Владимир Путин нарече „антисемитска свиня“ полският посланик, който е работил в Германия през 1938 г.

Какво точно се е обсъждало на тази среща, не е известно със сигурност, но след „беседата“, Сергей Андреев заяви, цитиран от руската Федерална агенция за новости, че „Ние няма да позволим на никого да ни чете нотации“ и „Ще разкрием цялата истина за полската върхушка“.

С това мнение е напълно съгласен Александър Шерин, първи заместник-председател на комисията по отбрана в руската Държавна дума. В интервю за Федералната агенция за новости той заяви, че болезнената реакция на полското външно министерство към думите на руския лидер, се дължи на факта, че поляците не искат отново да разравят срамното си минало.

„Има една стара поговорка: „Истината боде очите“. И затова, на мен ми се иска Владимир Владимирович по-често да дава такива обективни оценки на всички държави, които са враждебни спрямо Русия. Трябваше вече да започнем да поставяме Полша на мястото й. Това е държава, която беше съучастник на фашистка Германия. Тя помогна на Хитлер да завладее Чехословакия. Дори нещо повече. Тя предостави на нацистите специален коридор, за да нахлуят в Прага“, натърти Александър Шерин.

По думите на парламентариста, днес Полша няма право на никаква национална гордост, защото е колония, напълно подчинена на САЩ. Полската върхушка е толкова блюдолизнически настроена спрямо американците, че дори е готова да строи военни бази на САЩ, с парите на полските данъкоплатци.

„Искам да напомня, че 98% от населението, живеещо на полска територия, са поляци. И това не е случайно. Натрапва се извода, че там за търпимост или толерантност към други националности не може да става и дума. В Полша дори и не мирише на толерантност. Другите народности там просто не могат да оцелеят. Затова не се изненадвам, че полският посланик през 1938 г. изрази желание да издигне паметник на Хитлер за неговата антисемитска политика – тъй като отношението към евреите по това време в Полша, обективно е било точно такова“.

„Надявам се, че сега отношението към другите националности е различно. А това, че към нашия посланик се отправят някакви претенции, очевидно се дължи на факта, че поляците не харесват, как ги разобличаваме пред целия свят. Вярвам, че нашият президент постъпи правилно като каза истината за полската върхушка – такива неща трябва да се правят възможно по-често.“

„А ако говорим истината, Полша отдавна трябваше да бъде наказана. Не говоря за някакви бомбардировки, това е специалитет на САЩ. Става дума, че трябва да се вземат някакви мерки. Защото какво се получава в действителност? Държава, бивш член на Варшавския договор, сега приема на своя територия все по-голям брой войски и оръжия на НАТО. Тази страна превъртя. Иначе не може да се каже. И аз смятам, че вече е време Русия да предприеме някакви предупредителни действия срещу това полско – натовско нахалство. Защото цялата история на нашите взаимоотношения с Полша показват, че от тази страна може да се очаква и най-лошото“.

„А на какво сме свидетели днес? Полската върхушка квака срещу Русия, но…иззад гърба на САЩ. За своя достойна позиция те нямат сили. Такава им е държавата“, завършва руският депутат Александър Шерин.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *