Русия не ни е забравила: Ето какво направи партията на Владимир Путин!

Свят

Партията на Владимир Путин „Единна Русия“ покани председателя на движение „Русофили“ и на партия „Възраждане на Отечеството“ Николай Малинов, на работно посещение в Москва.

Това става ясно от съобщение на сайта на партията.

Поканата е отправена от сенатора Андрей Климов – заместник-секретар на управителния орган на „Единна Русия“ и председател на комисията по международна дейност на партията.

В съобщението се подчертава, че партията на Малинов не крие плановете си за „разширяване на сътрудничеството с Руската федерация“.

Уточнява се, че по време на посещението ще се водят разговори за засилване сътрудничеството между „Единна Русия и нашата „Възраждане на Отечеството“. Ще се споделят добри практики по организация и партийно строителство, ще се обсъжда актуалната политическа обстановка в Русия, България и света, и разбира се, ще се  говори за предстоящите парламентарни избори в България през 2021 г. В предварителните разговори бе изтъкнато, че „създаването на преки работни контакти между българската и руската партии може да се отрази положително не само на перспективите за разширяване на двустранното сътрудничество“, но и да даде „важен пример“ на други „отговорни политически сили“ в Европа.

Един от аспектите на този „важен пример“ е обстоятелството, че вместо да се подготвят тайни Майдани и „цветни революции“, се водят открити и взаимно изгодни разговори, които на принципна и справедлива основа да помогнат за разширяване и засилване на сътрудничеството между двете братски държави и народи.

Руската страна е подчертала, че може да окаже помощ и подкрепа за развитието на българската икономика, за да излезе тя на нови пътища и ново технологично развитие. А това и според сенатор Климов, и според Николай Малинов е особено важно, за да може България да посреща новите предизвикателства, кризи и пандемии с колкото е възможно по-малко щети за своите граждани и българската държава.

В информацията се напомня, че лично руският президент Владимир Путин е наградил Николай Малинов с „Орден на дружбата“ за големия му принос в развитието на братските взаимоотношения между България и Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *