Николай Малинов разбиващо: Америка да не се меси в работите на България! Можем да им дадем много уроци по демокрация!

България отблизо

Не става въпрос за мен, а за България. Ударът е не срещу мен, а срещу България. Това унижава.

С тези реплики председателят на движение „Русофили“ Николай Малинов коментира в студиото на btv налагането на санкции от страна на САЩ срещу съдия Андон Миталов от специализирания съд.

Какво означава Америка раздава правосъдие? Ако Америка раздава правосъдие, Русия раздава ордени, категоричен бе Николай Малинов.

Председателят на Национално движение „Русофили“, спокойно, но твърдо, се противопостави  на факта, че САЩ си позволяват да раздават правосъдие. Защо изобщо Америка има практиката и иска да се меси в работите на чужда държава? – попита риторично той.

Малинов потвърди, че би пътувал до САЩ, макар и до този момент да не го е правил. Но обясни, че би пътувал до САЩ с цел да даде и той съвет за спазването на конституционността, за уважението към коренното население и изобщо съвети как да живеят в един по-хармоничен свят.

Единственият българин, награден лично от Владимир Путин обясни, че е редно както Америка дава съвети на България, и България, такава древна държава и древен народ, да консултира Америка. Малинов посочи, че в тази връзка може да се говори за патриарх Фотий, за Юстиниан Велики и теорията му за хармонията, позова се и на богомилите, които първи в света са прокламирали равенството между мъжа и жената.

Всички тези примери той даде като основание за самочувствието на България да консултира Америка.

Николай Малинов заяви няколко пъти, че не познава съдия Миталов и няма никакви контакти с него. Дори предложи да се организира отделно предаване с адвокати, съдии и прокурори, които да отговарят на въпроси за мярката му за неотклонение и забраната да пътува в чужбина.

Той посочи още, че след като веднъж се е върнал от чужбина, няма никакво основание да да бъде задържан допълнително, понеже сам се е поставил на разположение на закона. Само не мога да разбера защо ме наказват втори път, след като е платена, умишлено огромната мярката за задържане, на стойност 50 000 лева, недоумява Николай Малинов в ефира на btv.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *