Русия превзе и Ласточкино, настъплението продължава

Свят

Руските войски са превзели укрепения пункт Ласточкино, разположен западно от Авдеевка. Това съобщиха анализатори на ресурса DeepState.

„Руснаците са превзели Ласточкино… Продължават да оказват натиск върху Севера и Орловка“ – се посочва в съобщението.

Преди това боецът от 24-та ОШБ „Айдар“ Станислав Бунятов с повиквателен знак „Осман“ в своя Telegram-канал съобщи, че частите на Въоръжените сили на Украйна са били принудени да се изтеглят от Ласточкино, за да избегнат блокирането на логистичните маршрути и запазването на личния състав.

След като поеха контрола над украинския град Авдеевка, за който водиха тежки сражения от октомври 2023 г., руската армия продължи да напредва още на запад. 

Превземането на Авдеевка след месеци на битки, беше следващата значителна победа на Русия след разгрома на ВСУ в град Бахмут. Град Авдеевка беше най-добре укрепената крепост с бункери и противоатомни укрития, строени още по съветско време, когато материалите не се пестяха и бяха изключително качествени.

Затова градът бе оспорвана територия още от началото на войната между Русия и Украйна, и на практика беше почти непревземаема територия. Но руската армия успя да разруши страховитите железобетонни укрития и така да принуди частите на украинската армия да бягат в безпорядък, изтегляйки се от Авдеевка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *