ВСУ: Авдеевка е само прелюдия към настъплението, руснаците готвят…

Свят

„След превземането на Авдеевка руските войски се прегрупират, набират нови ресурси, там няма почивка“. Това е съобщил говорителят на оперативно-стратегическата групировка войски „Таврия“, офицер от въоръжените сили на Украйна Дмитро Лиховей, предава УНИАН, цитиран от „Фокус“.

Други части, с въздушна подкрепа, се опитват да продължат щурмовите операции още по на запад от Авдеевка на направление Ласточкиное и съседните населени места“, е заявил Лиховей.

Според него руските сили вероятно имат „червени (празнични) дати от календара“ – това е 23 февруари, има и годишнина от пълномащабното нахлуване – 24 февруари.

„Затова има основания да се смята, че това е само прелюдия към настъплението на Авдеевското и други направления. Има разузнавателна информация за това“, е коментирал той.

В същото време той е подчертал, че украинските въоръжени сили (ВСУ) нямат време да укрепят ешелонираната отбрана, да подсилят фронта с допълнителни подразделения, както и да създадат нови огневи позиции. Според него ВСУ са в трудна ситуация след превземането на Авдеевка, а руснаците развиват успеха.

„Там се водят трудни сражения, позициите едва се удържат от нашите войски. Противникът е по-силен“, е добавил той.

По думите му противникът води настъпателни действия в малки щурмови групи с подкрепата на бронирани машини, артилерия и авиация.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *