Русия удари западни наемници в Николаев

Свят

Според Киев нямало жертви

Атака с руски дрон нанесе тежки щети на хотел в южния украински град Николаев, каза губернаторът на засегнатата Николаевска област, а РИА “Новости” съобщи, че в хотела са били настанени англоговорящи наемници, воюващи в Украйна, предаде “Ройтерс”.

“Има тежки щети по сградата на хотел, избухна пожар… Няма жертви”, обяви губернаторът на Николаевска област Виталий Ким в “Телеграм”. Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна съобщи, че при атаката е повредена и отоплителната инфраструктура.

РИА “Новости”, цитирайки руски бойци, действащи в региона, съобщи, че руските сили са ударили корабостроителница и хотел в Николаев, където били настанени англоезични наемници, воюващи в Украйна.

Според агенцията ударите са били нанесени в 4:30 ч. в неделя, като експлозията с втора детонация е станала откъм речното пристанище на Николаев. Преди около месец там са се извършвали разтоварващи и товарни операции, като опашката от камиони се е извивала на повече от два километра. Освен това са преминали два влака, всеки с около двадесет цистерни с гориво и смазочни материали.

Другият удар е ударил хотел, в който са били настанени повече от двадесет англоговорящи чуждестранни наемници, посочва още агенцията.

Източник Труд нюз

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *