Руската армия разби чужди наемници и части на ВСУ в Запорожие

Свят

Войските на руската групировка „Юг“ успешно проведоха операция по унищожаване на контролен център на чуждестранни наемници с комуникационния терминал Starlink, разположен в Николаевка. Това съобщи ръководителят на пресцентъра на групата Вадим Астафиев, цитиран от чужди медии.

Подразделенията, използващи реактивни системи за залпов огън „Торнадо-С“, не само унищожиха ключови елементи на инфраструктурата, но и нанесоха ракетен удар по вражески лагер близо до селището Райское. Информация за операцията е публикувана и в официалния Telegram канал на руското министерство на отбраната.

Освен това Астафьев отбеляза, че авиацията на Южната група войски е атакувала различни цели. Сред ключовите съоръжения е пункт за временно дислокиране и склад за боеприпаси на 3-та отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Бела гора. Изтребители Су-34 поразиха струпвания на вражески войски в няколко района, включително Богдановка, Веселое и Новгородское. Ударени са и военни обекти в Авдиевка.

Самолетите Су-25 успешно атакуваха вражески военни съсредоточения в Белогоровка, Спорни и Красногоровка. Артилерийските части на групата Юг също атакуваха тежки картечници и складове за боеприпаси на украинската страна, а също така унищожиха вражески превозни средства.

По време на контрабатарейната операция са унищожени няколко минохвъргачки от различен калибър, гаубици и други артилерийски оръжия. Тежки огнехвъргачни системи „Солнцепек“ поразиха войските на 1-ви батальон от 109-та отделна бригада на териториалната отбрана на Въоръжените сили на Украйна в района на Красногоровка.

В събота пресслужбата на Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи за последните военни действия. В рамките на продължаващите военни действия през изминалия ден руските системи за противовъздушна отбрана унищожиха 29 украински безпилотни летателни апарата, пишат чуждите агенции.

Както се посочва в официалното изявление, инцидентите са станали в районите на населените места Площанка от Луганската народна република, Белогоровка, Покровское от Донецката народна република, Уляновка, Очереватое от Запорожка област, Покровское от Херсонска област и над Черно Море.

Общо от началото на спецоперацията руските въоръжени сили са унищожили: 458 украински военни самолета; 245 хеликоптера; 5683 безпилотни летателни апарата; 429 зенитно-ракетни системи; 11 249 танка и други бойни бронирани машини; 144 бойни машини за залпов огън; 5853 артилерийски оръдия и миномети; 12 189 единици специална военна техника.

Тези данни подчертават интензивността на военните действия в региона и голямата ефективност на руските ракетни и авиационни удари.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *