Руската армия громи ВСУ и продължава настъплението в Донбас!

Свят

През изминалото денонощие руски военнослужещи осуетиха опитите за настъпление на Въоръжените сили на Украйна в посока Николаев-Кривой Рог и развиха атаката в дълбочина, се разбира от съобщенията на чуждите агенции.

 

Според официалния представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков са унищожени над 60 украински изтребителя.

 

„В направлението Николаев-Кривой Рог две тактически групи от Въоръжените сили на Украйна атакуваха позициите на руските войски в посока населените места Малая Александровка, Херсонска област и Терновие Поди, Николаевска област.

По време на боевете руските военни спряха настъплението на въоръжените сили на Украйна, отхвърлиха настъпващите и нанесоха големи щети на противника като в същото време развиха свое настъпление в дълбочина,“ докладва ген. Конашенков на брифинг.

Освен това руските въоръжени сили спряха опитите за настъпление на въоръжените сили на Украйна в Краснолиманското направление, като нанесоха много щети на украинската групировка и напреднаха в дълбочина. Припомняме, че това направление е ключово за превземането на последните три укрепени крепости в Донбас – Артьомовск, Славянск и Краматорск.

Предната вечер стана известно, че руските военни са успели да навлязат на територията на селището Водяное, разположено западно от Донецк. Към момента руските войски вече са успели да овладеят около 60% от територията на това селище, като постепенно изтласкват украинските части на север и запад, пишат агенциите.

В момента на територията на Водяное се водят ожесточени сблъсъци, но като се има предвид, че за по-малко от 12 часа въоръжените сили на Украйна са загубили контрол над по-голямата част от територията на това населено място, вероятно до края на деня селото ще премине под пълен контрол на руската армия. Това ще позволи на въоръжените сили да се отдалечат още повече от Донецк и да организират по-нататъшно настъпление в това направление.

„Въоръжените сили на Руската федерация развиват настъпление в посока Водяное, Первомайское и Опытное край село Пески. Докато продължават боевете в западната част на Первомайски, настъпващите части, водени от батальон „Спарта“, успяха да прочистят 60% от територията на Водяное: сега боевете се изместиха към останалата част от населеното място“, се казва в доклада.

Всъщност остават Артьомовск, Славянск и Краматорск, които са последните селища в Донбас, все още под контрола на украинските сили. Трябва да припомним, че в тези градове са се укрепили най-елитните части на ВСУ, а укрепленията са строени цели осем години с помощта на американски инструктори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *