Руската армия не остава длъжна на ВСУ! Боевете за Харков продължават!

Свят

Въоръжените сили на Украйна се опитаха да атакуват руските позиции в три посоки, руската армия ги отхвърли назад и на свой ред атакува вражеските части. Противникът претърпя значителни загуби, съобщават чужди агенции.

 

В купянското направление три ротни тактически групи от Въоръжените сили на Украйна направиха неуспешни опити да започнат настъпление от районите на населените места Ягодное, Кисловка и Владимировка, Харковска област.

В резултат на огнево и танково поражение противникът е спрян и изхвърлен назад.

Унищожени са танкове, бойни машини на пехотата, бронетранспортьори, автомобили и украински подразделения,

В Краснолиманско направление активните действия на подразделенията на руските войски и превантивният артилерийски огън осуетиха атаката на две мотострелкови роти на Въоръжените сили на Украйна, подсилени от полски наемници, в посока на селата Червонопоповка и Площанка на Луганската народна република.

Загубите на противника са танкове, бронирани машини, унищожени украински подразделения и наемници.

В южно-донецко направление опитите на мотострелковите роти на Въоръжените сили на Украйна да контраатакуват в посока  Сладкое, Донецка народна република са пресечени, украинските части са отхвърлени назад като са понесли големи загуби във военна техника и жива сила.

Артилерията и руската армейска авиация са унищожили танкове и бойни бронирани машини.

Бившият шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин отдавна е в зоната за специални операции и ръководи инспекторска група от военни съветници, наречена „Царски вълци“.

„Създадохме инспекционна група „Царски вълци“, която се състои от опитни военни съветници и експерти с богат военен опит. Нейната основна задача е военно-техническата поддръжка на подразделенията на ДНР и ЛНР, които участват в бойните действия в рамките на специална военна операция. В момента групата активно работи в зоната на спецоперацията под мое пряко ръководство“, цитираха Рогозин чуждестранните медии.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *