Ето с какви ракети руските сили унищожават американските бойни машини „Брадли“

Свят

Въоръжените сили на Руската федерация използват противотанкови ракети „Вихр-1“ за унищожаване на американските бойни машини на пехотата „Брадли“ с динамична защита, използвани от въоръжените сили на Украйна. 

 

Това пише американското военно списание Military Watch, цитирано от чуждестранни агенции.

Преди началото на контранастъплението на ВСУ на Украйна получи от САЩ внушителен брой бойни машини на пехотата „Брадли“. Въпреки това, с началото на контранастъплението в посока Запорожие, много американски бойни машини на пехотата бяха незабавно унищожени или повредени. Това се дължи на не много добрата защита на бронираните превозни средства от противотанкови снаряди.

Тогава украинските военни се опитаха да инсталират съветска динамична защита на бойни машини на пехотата американско производство. Но противотанковите ракети Вихр-1, използвани от руската армия, са разработени точно за такава защита. Следователно руските бойци безопасно продължават да унищожават Брадли и друга западна военна техника в Запорожие и други посоки.

Западни военни анализатори пишат, че твърденията на Министерството на отбраната на САЩ, че бойните машини на пехотата „Брадли“ биха осигурили предимство на украинските формирования на бойното поле, се оказаха несъстоятелни. Западната бронирана техника е успешно унищожена от руските противотанкови ракети.

Всъщност става дума за това, че режимът в Киев надцени възможностите на американската и европейската бронирана техника и танкове, вярвайки на изявленията на западните военни, рекламиращи продуктите на военно-промишлените комплекси на своите държави, пишат агенциите.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *