Руската армия порази пунктове на националисти и чужди наемници в Харков

Свят

Вчера, по време на специалната военна операция в Украйна, руските въоръжени сили разгромиха пунктовете за дислокация на чуждестранни наемници, както и националистическото формирование „Харковщина“ в Харков.

Поразени бяха още хангар с авиационни боеприпаси и радарна станция за откриване и проследяване на противникови цели, които се движат на ниски височини, съобщи руското министерство на отбраната.

„Ракетни войски, артилерия и ударни безпилотни летателни апарати на групировките на въоръжените сили на Руската федерация в рамките на 24 часа са поразили: хангар с авиационни боеприпаси, радиолокационна станция за откриване и проследяване на противникови цели на ниски височини, пунктовете за дислокация на чуждестранни наемници и националистическото формирование „Харковщина“ в град Харков“, се казва в съобщението.

Високоточни боеприпаси унищожиха всички предварително зададени цели в град Харков, без да навредят на цивилното население. Руската армия продължава да громи военните съоръжения и инфраструктура на ВСУ, както и живата сила на противника.

От Министерството на отбраната отбелязаха още, че през изминалото денонощие са поразени и 89 артилерийски установки на огневи позиции, както и жива сила и военна техника на противника в 134 области.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *