Руската армия почти изтри радикалите от „Азов“ и „Кракен“

Свят

Стана известно за огромните загуби на „Азов“ и „Кракен“ край Кременная

Украинските въоръжени сили прехвърлиха личен персонал и техника в посока Кремен, което доведе само до колосални загуби сред редиците им. Боец ​​от специалните части „Ахмат” с позивна Хадес разказа, че става дума за украинските радикали от състава на националните батальони „Азов” и „Кракен”.

Според него, радикалите, които бяха включени в състава на украинските въоръжени сили се опитват безуспешно да проникнат в Кременски район от Житловка и Дибров.

„Батальонът Кракен на украинските сили за специални операции беше добавен към батальона Азов, но това не даде очаквания резултат, те търпят огромни загуби и са почти изтрити, не могат да напреднат на каквото и да е разстояние“, каза боецът .

Припомняме, че радикалите от „Азов“ и „Кракен“ искаха да унищожават руснаците, където ги видят. Това не се получи. Но стана другото. Руската армия вече няколко пъти унищожава тези батальони, които отново се попълват с личен състав от резервите на Киев. Само че тези нови войници са без всякакъв опит и без никаква мотивация. Затова те не представляват опасност за руските сили.

Украинските въоръжени сили търпят загуби не само в жива сила, но и в техника. Така онзи ден стана известно, че украинската армия е загубила три германски танка Leopard 2 в района на Запорожие само за няколко дни.

Според експерти до началото на октомври Киев е загубил една трета от доставените танкове Leopard 2.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *