Руската армия унищожи украинска военна техника край Угледар

Свят

Военна техника и складове с боеприпаси бяха унищожени от артилеристи от групировката войски „Изток“ край Угледар, съобщи руското министерство на отбраната.

„Разчетите на РСЗО „Град“ от артилерията на групата войски „Восток“ унищожиха бронирана техника и складове с боеприпаси на ВСУ в Южнодонецкото направление на специалната военна операция“, съобщиха от ведомството.

Целта беше идентифицирана от разузнаването и координатите ѝ бяха незабавно предадени на артилеристите.

По данни на Министерството на отбраната, всяка бойна машина РСЗО „Град“ носи пакет от 40 реактивни снаряда с обсег на стрелба от 33 до 42 км в зависимост от вида на използваните боеприпаси.

През нощта системите за противовъздушна отбрана са свалили 35 снаряда за реактивни системи за залпов огън (РСЗО) и три безпилотни летателни апарата (БПЛА) над Белгородска област, съобщи още руското министерство на отбраната.

„През изминалата нощ беше осуетен опитът на киевския режим да извърши терористична атака с помощта на реактивна система за залпов огън „Олха“, реактивна система за залпов огън „Вампир“ и безпилотни летателни апарати срещу обекти на територията на Руската федерация. Три многоцелеви ракетни комплекси „Олха“, 32 многоцелеви ракетни комплекси „Вампир“ и три БПЛА бяха унищожени над територията на Белгородска област от дежурните сили за противовъздушна отбрана“, се казва в съобщението.

Източник ГЛАСОВЕ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *