Проф. Витанов: След тази война светът ще се счупи на парчета! Ето в кое парче ще бъдем ние!

Свят

Проф. Николай Витанов изнесе актуална информация за случващото се на фронта в Украйна към днешна дата. 

 

Ето какво написа математикът в профила си във Фейсбук:

Кратка информация за войната за 12 декември 2022 г.

Българската политика си я гледате. Първа серия на сериала върви. Чакаме финала. Знаете мнението ми по въпроса. Чакаме списъка на министрите, за да бъдат оплюти. След което да се премине към втора серия на сериала, а именно – докторът не успя, да дойдат следващите. Знаете – 80% вероятност за този сценарий.

Сега за войната.

И тъй днес ще прокоментираме това, което каза г-жа Меркел. Но да караме поред.

1. Надпрагов удар? Няма. Ами като няма, войната си продължава бавничко, както досега. Месомелачката при Бахмут работи. Ама не си мислете, че украинските загуби са огромни – не, никакви украински загуби няма, те руските загуби са огромни и а-ха, а-ха, руската армия ще бъде разбита при Бахмут. Надеждата умира последна, нали така. Аматьор до аматьора, мила моя майно льо.

2. Къде сме ние – набутани сме в тази война, все още индиректно. Ама никой не ни пита, искаме ли или не. Като членове на НАТО и ЕС изнасяме оръжие и парите ни текат за поддържане на Украйна на системи. То не се и крие вече, че Украйна е на системи.

Руснаците и американците фиксират границата между руското и американското парче на света, щото света стана на парчета с тази война. Въпросът е в кое парче ще се окажем ние. Властта иска в западното, народът иска в източното. Сега всичко зависи от това дали ултиматумът на Путин ще проработи.

След това ще трябва да се фиксира границата между американското и китайското парче. Там може да стане къде по-весело.

Така.

Украинците смятат, че ще спечелят войната. Добре, броим дните и кой какви значителни градове е превзел.

И тъй, украинците смятат, че ще спечелят войната и не започват преговори в средата на ноември 2022 г. Броим, нали така

Ден 32 – 12 декември 2022 г.

никоя от двете страни не е превзела нищо съществено.

Продължаващи руски удари по украинската критичната инфраструктура. Зимата дойде. Положението при Бахмут е напечено.

Херсонският участък на фронта. Тук, цари затишие. Очакванията са за сценарий с артилерийски престрелки. Сценарият се сбъдва. Украинските резерви тук се теглят в посока месомелачката при Бахмут. Руснаците използват това, за да си подобрят позициите. Тия дни превзеха един остров и поеха контрол върху устието на Днепър.

На запорожкия и луганския участък на фронта, както и в Харковска област си работи системата „Таракан“ (COIN). Непрекъснати атаки и големи украински загуби заради дефекта на системата „Таракан“, който ви описах. Загубите на украинската армия старателно се крият. Обаче човек като си помисли защо украинската групировка – около 40 000 човека не тръгва в настъпление тук, се сеща, че тези части се използват да крепят фронта в Донбас.

Руснаците даже почнаха да настъпват в Харковска област. Численото превъзходство на украинската армия се изпарява, генерал Зима скоро ще се появи да командва парада. Да видим кой е по-подготвен за война в зимни условия.

Донецкия участък на фронта. Бахмутската месомелачка си работи. Но това е само прелюдия. Отдавна съм ви писал, че основното сражение ще е за Словянск и Краматорск. Тактиката COIN (Таракан) прогърмя, но то си беше ясно, че срещу плътни отбранителни линии тя няма да проработи. И понеже не се сменя, утилизацията на украинските войничета върви непрекъснато. Докато свършат. И като свършат изведнъж в много глави ще се появи нещо невиждано и нечувано – акълът.

Заключение за днес: надпрагов удар няма, войната продължава.

Идеологическият фронт. Тук украинската пропаганда катастрофира окончателно. Не знам защо, но г-жа Меркел каза, че минските споразумения са били измама и целта е била не да се спазват, а да се спечели време да се въоръжи Украйна. Разбираемо – англосаксонската доктрина, която аз силно одобрявам е да се намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка. Такъв бе намерен, бе въоръжен и бе хвърлен срещу мечката.

Когато мечката му перна две лапи и тръгна да го нокаутира, го поставихме на системи. Зомби, един вид. Зомби, не зомби, важното е, че се зъби на мечката и я изтощава.

Бисмарк е казал, че с руснаците е на-добре да се играе честно. Е, Западът игра нечестно. Сега зъбещият се на мечката ербап-юнак го отнася. Напълно очаквано. Украинската пропаганда катастрофира. Обаче, това не пречи на вътрешната пропаганда да работи. Игнорираш какво е казала Меркел и даваш натам. Надъхваш украинците, че ще има война до победен край. Победният край се дефинира като предмайданните граници на Украйна.

Тази идея ще държи, докато свършат войничетата. Като свършат войничетата ще се появи акълът. Големите атове обмислят вече къде да теглят разделителната черта, магарето дано да оживее.

Поради разрушаваща се критична инфраструктура и последващите от това студ, липса на електричество и други липси в условията на живот, положението на украинската пропаганда става сложно. Положението се очаква да се усложнява и само голяма военна победа може да го го поуспокои. Такава не се вижда на хоризонта.

Безвъзвратните загуби се увеличават и пропагандата е насочена да прикрива този факт. Но не може да се крие вечно. И като изплува в общественото съзнание, службите за сигурност трябва да са налице, че да го натискат общественото съзнание. Ще се справят ли? Ама, да, какво си мислите. Промиваш им мозъка и стават зомбита, незабелязващи какво е около тях. Който си позволи да забелязва какво става – кютек. Така демокрацията се опазва от народа. Гледаме дали ще стане така.

При руснаците също е напрегнато, но напрежението е много по-малко. Разрушаването на украинската критична инфраструктура върши работа на идеологическия фронт, но това няма да е задълго. Проблемът е, че и тук трябват успехи и по фронтовете, а кой знае какви няма. Утилизацията на украинската армия е бавна, но докато я има, не се очакват проблеми. Не се очакват безредици и революции.

Пропагандата у нас. Пълна катастрофа. Аматьорщина. На всичко отгоре е изказването на Меркел. Можеше да си мълчи, но се обади. Въпросът е защо налива така вода в мелницата на руската пропаганда. Признанието, че Минските споразумения са били измама, за да бъде спряна Русия през 2014 година и че никой не е и мислил да ги спазва нанасят тежък удар на българските шаран-юрдечета и на западната пропаганда. Що шаранчета български се наловиха на куката на тая измама, що юрдешки рев беше.

Е и сега какво. Как, какво – рев по Витанов, който говореше, че пропагандата се прави аматьорски и като така, няма ефект. Хайде малко да се погавря с аматьорите. Който не изпълнява споразуменията, трябва да му се наложат санкции, нали така беше юрдечета мои. Хайде сега, какви санкции ще наложите за неспазването на минските споразумения, щото ви се каза, че те когато са подписвани, изобщо не се е и мислило да се спазват. Сключване на договор с измама. Леле, леле. Ами сега.

На кого ще наложите санкции сега, бе, юрдечета мои. Пак ви хванаха като последни шарани на голата кука и сега не ви остава нищо друго освен да врещите колко грозен е Витанов и как нищо не разбира. А Витанов пак ще ви каже: не бъди шаран, не се лови на гола кука. Не бъди юрдек, мисли с главата си. Гледай си националния интерес, не бъди глупака, които реализира чужди интереси за собствена сметка. Търси глупаци, които да реализират твоите интереси за собствена сметка.

Мисли, че тази война ще свърши и светът ще се счупи на парчета. Мисли, че ако не можеш да биеш шамари, ще те унижават. Пример – Шенгенската история от миналата седмица.

На стига за това днес.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *