Руската артилерия принуди ВСУ да бягат панически от Мариинка!

Свят

Групата «Викинг» от Западен военен окръг на Русия извърши разузнаване и настройка на артилерийските оръдия «Мста-Б» и принуди украинския отряд панически да бяга в горския пояс край Мариинка, съобщава кореспондентът на РИА Новости.

Кадрите, получени от агенцията, показват как тежки 152 мм снаряди поразяват украинските позиции.

Бойците „Викинг“ обръщат внимание на естеството на отстъплението: въпреки снарядите, падащи в непосредствена близост, украинските войници не търсят прикритие, а продължават да бягат. Това може да е признак на силна умора или употреба на наркотици, които притъпяват чувството за самосъхранение, обясняват войниците.

В последно време руските войски засилиха активността си в донецко направление, включително край Въгледар и Авдеевка. Това се доказва от освобождаването на Павловка, Опитни и Майорск, което отваря перспективата не само за освобождаването на тези територии, но и за намаляване на броя на обстрелите по гъсто населените райони на ДНР.

От 24 февруари Русия провежда специална военна операция в Украйна. Владимир Путин назова задачата й — „защита на хората, които бяха подложени на издевателство и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“.

Според президента на Русия, крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаване на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *