Ето какво се опитаха да направят частите на ВСУ в Донбас и какво всъщност направиха!

Свят

Групи на украинската армия в Донбас тръгнаха в отчаяни атаки, но бяха посрещнати твърдо от руските части и единственото, което им остана е бързото изтегляне, заради катастрофални загуби по линията Северск – Соледар – Бахмут.

 

В тази връзка, стана известно, че група от 80 украински военнослужещи, вероятно чужди наемници, са се опитали да пресекат река Северски Донец, в посока към град Лисичанск, за да опитат да се вклинят на някакво малко неохраняемо местенце, на което по-късно да се организира по-нататъшен пробив на основните части на въоръжените сили на Украйна, за да атакуват в гръб, намиращите се в съседство руски подразделения, пишат агенциите. Украинците са направили опит да заемат местенце/плацдарм/ в село Приволнянско, което дава възможност за атаки както на самия Лисичанск, така и на Кременная.

„В посока Лисичанск,, украинците, използвайки вероятно група чуждестранни наемници от 80 души, прекоси река Северски Донец и с подкрепата на танков огън се опита да се вклини в Приволнянския плацдарм близо до Лисичанск ”, съобщават журналисти.

Отбелязва се, че руските военни части и бойните групи на ЧВК „Вагнер“ са успели да прогонят групата наемници, както и натрупаните зад нея сили на украинската армия.

Въоръжените сили на Украйна изтеглят остатъците от два батальона от 93-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна от Соледар, съобщава в канала си в Telegram военният кореспондент Семьон Пегов, позовавайки се на източници.

„Според постъпилите разузнавателни данни, украинското командване планира да изтегли части в Славянск за прегрупиране. За целта там беше изпратено киевското подразделение на „Айдара“ в състава на 53-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна и 112-а бригада на териториалната отбрана на Киев.

Изтеглянето е свързано с катастрофални загуби на въоръжените сили на Украйна по линията Северск – Соледар – Бахмут.

Руските военни премахнаха и произведения в САЩ контрабатареен радар. Край село Золочев, Харковска област, е унищожена пускова установка на тактически ракетен комплекс „Точка-У“, а край Северск в ДНР е унищожена реактивна система за залпов изстрел „Ураган“.

Три установки на реактивната система за залпов изстрел „Град“ са ликвидирани в района на село Красни лиман.

В рамките на денонощие Въоръжените сили на РФ разпръснаха и изтласкаха подразделения на Въоръжените сили на Украйна в цялото южно-донецкото направление.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *