Руското МО: Изтребители СУ-34 унищожават опорни пунктове на украинската армия

Свят

Многоцелевите изтребители-бомбардировачи Су-34 унищожиха с авиационни бомби ФАБ-500 опорни пунктове и жива сила на украинските въоръжени сили (ВСУ) в зоната на отговорност на групировката войски „Восток“. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

 

„Екипажите на многофункционалните свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 от ВКС на Русия нанесоха удар по опорни пунктове и жива сила на противника в зоната на отговорност на групировката „Восток“, след като получиха потвърждение от разузнаването, че целите са унищожени екипажите безопасно се завърнаха на летището за излитане“, казаха от ведомството.

Те уточниха, че ударът е нанесен от планиращи авиационни бомби FAB-500 с универсален модул за планиране и коригиране. Това позволява нанасяне на точни удари от безопасно разстояние от линията на бойното съприкосновение, допълват от руското министерство на отбраната.

„Най-важното в моята работа е качествената подготовка на авиационното оръжие“, сподели авиоинженерът на Су-24 Михаил във видео, разпространено от министерството.

Министерството на отбраната на Русия отбеляза, че многофункционалните свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 са на въоръжение в руските въздушно-космически сили и ежедневно изпълняват мисии за унищожаване на концентрации на жива сила, опорни точки и военни съоръжения на въоръжените сили на Украйна.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *