Руското посолство осмя уволнения от служебното правителство Атанасов, заради…

България отблизо

Посолството на Русия в България коментира във Фейсбук освобождаването от длъжност на Атанас Атанасов, ръководител на Държавна агенция разузнаване и неговите твърдения, че е уволнен, защото водил „успешна борба с руските шпиони“.

За пореден път ставаме свидетели на забавно поведение на загубили постове си български длъжностни лица, които обясняват своите оставки не с друго, а с коварни интриги на „дългата ръка на Кремъл“. Руското посолство се забавлява с поведението на уволнения шеф на ДАР, Атанасов

„Уважаеми господа, за какви ги мислете гражданите на България ако смятате, че в тези плоски клишета някой все още би могъл да повярва? Ако сте склонни да обвинявате в несполуките си руски спецслужби, удивително е как с толкова несериозен и непрофесионален подход изобщо успяхте да работите в такива важни за държава ведомства„, пише руското посолство.

Посолството обясни, че “ уж „успешната борба на Атанасов с руски шпионисъществува само в болните му фантазии и безсъдържателните изявления в медиите и се свежда до изгонване на руски дипломати, които нямат никаква вина. Руският посланик добавя, че в случая с Атанасов, по-скоро става дума за героическа борба срещу здравия смисъл, която бившият шеф на разузнавачите еднозначно печели„.

Дипломатическата мисия напомня, че „Русия е отговорен, равноправен и конструктивен партньор, който не се занимава с груба намеса във вътрешните работи и с прокарване на своите интереси с помощ на съмнителни санкции. Стигаме до извода, че някои просто нямат смелост да признаят, че всички тези антируски нелепици не принасят на България нищо добро„.

И трябва да кажем, че руското посолство има пълно право. Защото изгонването на руски дипломати през последните години стана по чужда поръчка и в ущърб на българските интереси.

Просто защото Борисов се опитваше да си изпроси индулгенция от задокеанските си ментори. Но…този път не го огря. И дори стана за смях, заедно със своя подчинен Гешев.

Tagged

1 thought on “Руското посолство осмя уволнения от служебното правителство Атанасов, заради…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *