САЩ и Британия в паника, заради нечувано руско оръжие, което дава превес на Москва не само на земята, но и в Космоса!

Свят

САЩ и Великобритания изпаднаха в паника, заради подозрението, че Русия е изпитвала оръжие, което може да се използва за унищожаване на сателити в космоса, съобщава Би Би Си.

Американското космическо командване имало доказателства, че Москва е извършила неразрушителен тест на противосателитно оръжие в космоса на 15 юли, се посочва в изявление на Държавния департамент на САЩ.

Преди това, руското военно министерство обяви, че използва нова технология за извършване на проверки на руско космическо оборудване.

Използвайки това изявление като коз, САЩ изразиха загриженост относно нови руски дейности, свързани със сателити.

Ала това е първият път, когато Великобритания реагира така панически на руски изпитания на оръжие в космоса. Те идват само няколко дни след разследване, според което правителството на Обединеното кралство „опасно е подценило“ заплахата, която представлява Русия.

В свое изявление, помощник държавният секретар на САЩ по въпросите на международната сигурност и неразпространението на ядрени оръжия Кристофър Форд обвини Москва в лицемерие, понеже тя била заявила, че иска контролът върху въоръженията да бъде разширен до космоса.

Москва има за цел да ограничи възможностите на САЩ, като същевременно очевидно няма намерение да спира собствената си контракосмическа програма„, настоя Форд.

От своя страна ръководителят на космическия отдел на британските въоръжени сили Харви Смит настоя, че и той е притеснен от последния руски сателитен тест, който според него имал „характеристиките на оръжие„.

Русия, Великобритания, САЩ и Китай са сред повече от 100 държави, които са се ангажирали с космически договор, който предвижда космическото пространство да бъде проучвано от всички и само за мирни цели.

Сега обаче, ген. Джей Реймънд, който оглавява космическото командване на САЩ, заяви, че има доказателства, че Русия „е провела изпитание на космически базирано противосателитно оръжие“.

Атлантиците подскачат нервозно, защото на 15 юли Русия проведе тест на нов сателит  с цел извършване на проверки на космическо оборудване на страната. Това съобщи военното ведомство на РФ.

„По време на тестването на най-новата космическа технология, един от домашните сателити беше изследван отблизо, като беше използвано специализираното оборудване на малък космически кораб“, уточниха от руското ведомство и добавиха, че са се сдобили с „ценна информация за техническото състояние на обекта, който се изследва“.

В коментар на ИСТИНАТА ще споменем само, че всяко безобидно съобщение на руското министерство на отбраната вече хвърля в осезаема паника САЩ и Великобритания. Не за друго, а защото те отдавна усещат, че са безнадеждно изостанали от най-новите руски разработки. Не им стигаше появата на унищожителното руско хиперзвуково оръжие, което техните противоракетни отбрани не могат да спрат, ами сега се появява и новият руски „убиец на спътници“.

Това означава, че във всеки момент Руската федерация може напълно да спре всякаква дейност на териториите на двете мощни западни държави. Понеже цялата им цивилна и военна деятелност се базира на космическите спътници, които обикалят в ниска и по-висока орбита около земята. Без тях спира интернета, джипиесите, навигационните системи стават безполезни, центровете за управление на полетите на цивилни и военни самолети, както и изстрелването на ядрени и обикновени ракети. С две думи, спира всичко.

Ето затова се паникьосват и непрекъснато обвиняват Русия. Защото РФ може с един замах да изключи всичко в САЩ и Великобритания. И няма да има нужда от ядрени ракети, за да ги разгроми напълно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *